RX 570 ve Ryzen 5 1600 Sistemde GPU Kullanımı Dalgalanıyor

Baki Cetinkaya

Kilopat
Daha fazla  
Dün yeni bir PC aldım. Kurulum driver vs. derken sıra oyun testlerine geldi. MSI Afterburner yazılımını açıp oyun testlerine başladım.

LOL'de GPU kullanımı %30 sabit 150-200 FPS
CS:GO'de GPU kullanımı %50-99 arasında değişiyor 170-260 FPS
ETS 2'de %60-99 arasında değişiyor. 80-120 FPS
Farming Simulatör 2019'da %100 sabit 60 FPS (FS 2019'da düşük yüksek ayar fark etmiyor sürekli 60 FPS

Daha test ettiğim oyunlar var onların kullanımını hatırlamıyorum. Görüntü ayarları en yüksekte çözünürlük 1920*1080.

BIOS Chipset ve Ekran kartı sürücüleri güncel İşletim sistemi Windows 10 Pro.
Sistem:
  • Ryzen 5 1600
  • msİ B450M PRO-VDH Plus
  • MSİ RX570 Armor 4 GB
  • CORSAİR 8 GB DDR 4 3000 MHz RAM
  • 1TB HDD+ 256 GB M.2 SSD
  • CORSAİR VS550W PSU

Bu GPU kullanımı AMD'nin bir teknolojisi mi yoksa kartta bir problem mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben herhangi bir anormallik göremiyorum. GPU kullanımı oyunların ekran kartını ne kadar zorladığına göre şekillenir. Üstte yazdığınız oyunlar çok ağır bir oyun (AAA) değil. Her oyunda GPU'nun 99-100 kullanılmasını bekleyemezsiniz. Hem CSGO-LOL gibi oyunlar işlemci ağırlıklıdır. Herhangi bir sorun yok.
Yanlışım varsa düzeltin.

Ekran kartım tam performans vermiyor. İzlediğim videoda örnek olarak Rainbow Six Siege ve %97 sabit GPU kullanımı var fakat benim aşırı değişken
Tüm ayarlar ultrada mı? Videodaki model ile sizinki aynı mı? RAM'ler videodaki gibi mi? Yani kaç GB ve kaç MHz? Video linkini de atarsanız güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…