RX 570 ve Ryzen 5 1600 Sistemde GPU Kullanımı Dalgalanıyor

Tüm ayarlar ultrada mı? Videodaki model ile sizinki aynı mı? RAM'ler videodaki gibi mi? Yani kaç GB ve kaç MHz? Video linkini de atarsanız güzel olur.

İmzanızdan benimkine benzer bir bilgisayarınız olduğunu görüyorum. Sistemim: Ryzen 5 2600, Msi Armor GTX 1660 Ti, Gigabyte B450M S2H, Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz. Niyeyse çok ilgincime gitti dual channelın ekran kartını bu kadar etkilemesi. Rica etsem tek RAMinizi çıkarıp herhangi bir problem olmazsa beni bilgilendirebilseniz aslında muhteşem olur. Tabii size kalmış. Şimdiden teşekkürler. Videoda benimle aynı RAMi fakat dual channel 16 GB kullanmış.
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İmzanızdan benimkine benzer bir bilgisayarınız olduğunu görüyorum. Sistemim: Ryzen 5 2600, Msi Armor GTX 1660 Ti, Gigabyte B450M S2H, Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz. Niyeyse çok ilgincime gitti dual channelın ekran kartını bu kadar etkilemesi. Rica etsem tek RAMinizi çıkarıp herhangi bir problem olmazsa beni bilgilendirebilseniz aslında muhteşem olur. Tabii size kalmış. Şimdiden teşekkürler. Videoda benimle aynı RAMi fakat dual channel 16 GB kullanmış.
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deneyeceğim. GTA 5 testi yapacaktım ancak bir sorun olmuş, giremedim. Şimdi silip tekrar kuracağım. Aslında testi şimdi yapacaktım ama işte malum. Yarın testi yapıp sonucu buraya yazarım.

Merhaba, biraz zaman geçmiş olsa da testleri yaptım ve sonucu aşağıya yazıyorum:

Şunları belirtiyim:
-Testleri GTA V'te yaptım.
-Testleri 10'ar dakika yaptım.
-Her test sonrasında bilgisayarı kapatıp açtım ve bu arada da biraz dinlendi. Sıcaklık ve performans açısından.

Şimdi öncelikle 16 GB RAM ile yaptığım sonuçları burada paylaşacağım. Aşağıda görüldüğü gibi grafikler ultrada ve tüm ayarlar açık:

Ekran Görüntüsü (50).png Ekran Görüntüsü (51).png Ekran Görüntüsü (52).png Ekran Görüntüsü (53).png

Bu ayarlar ile yaptığım testlerden başta, ortada ve sonda çektiğim ekran görüntülerini atıyorum (sırayla):

Ekran Görüntüsü (54).png Ekran Görüntüsü (56).png Ekran Görüntüsü (63).png

Görüldüğü gibi GPU kullanımı genel olarak %99 seviyesinde.

Şimdi sıra gönderdiğin videodaki ayarlar ile yaptığım testin sonuçlarını atacağım:

Ayarlar:

Ekran Görüntüsü (45).png Ekran Görüntüsü (46).png Ekran Görüntüsü (47).png Ekran Görüntüsü (48).png Ekran Görüntüsü (49).png

Yine üstteki mantıkla bu ayarlarla yaptığım testlerin başta, ortada ve sonda çektiğim ekran görüntülerini atıyorum:

Ekran Görüntüsü (31).png Ekran Görüntüsü (36).png Ekran Görüntüsü (43).png

16 GB RAM ile yaptığım testlerin sonuçları bu şekilde. Şimdi sıra RAM'in birini çıkarıp sadece 8 GB ile yaptığım testlerde. Dananın kuyruğu da burada kopuyor :)

Ekran Görüntüsü (71).png Ekran Görüntüsü (72).png Ekran Görüntüsü (73).png Ekran Görüntüsü (74 v2.png

Testlerden de anlaşılıyor ki sorun RAM'lerde. Dual Channel'in önemini burada bir kez daha öğreniyoruz. Hani illa 16 GB olacak diye birşey yok ama 8 GB RAM takılacağı zaman bile 2x4 şeklinde öneriyorlar. Bilmiyorum ama acaba bende önceden çift kanal olduğu için sonradan böyle mi oldu desem? Bilemiyorum ama sana bi 300'lük daha göründü :)
@EienCure ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (54).png
    Ekran Görüntüsü (54).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Görüntüsü (56).png
    Ekran Görüntüsü (56).png
    1.022,6 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Eline koluna emeğine sağlık kardeşim. Vallahi duygulandım. Sen nasıl kral insansın. Ben de çok araştırdım. Bilgisayardan anlayanlara sordum soruşturdum. Herkes ram alman gerek dedi. Bir de bu kanıtları da görünce... Bana bir 8'lik yolu daha göründü. [emoji28]. Respectttt hocamm. Ayrıca söylemek isterim, ekran kartı kullanımım çoğu oyunda sizin GTA'da 8 GB ram ile aldığınız gibi %70 %80 %90 değişiyor. BF 1 multiplayerde drop yiyip arada %40 kullanıma düşmesi dışında %60 kullanımın altını neredeyse hiç görmedim. Yeniden teşekkürler, saygılar, iyi günler...
Merhaba, biraz zaman geçmiş olsa da testleri yaptım ve sonucu aşağıya yazıyorum:

Şunları belirtiyim:
-Testleri GTA V'te yaptım.
-Testleri 10'ar dakika yaptım.
-Her test sonrasında bilgisayarı kapatıp açtım ve bu arada da biraz dinlendi. Sıcaklık ve performans açısından.

Şimdi öncelikle 16 GB RAM ile yaptığım sonuçları burada paylaşacağım. Aşağıda görüldüğü gibi grafikler ultrada ve tüm ayarlar açık:

Eki Görüntüle 428954 Eki Görüntüle 428955 Eki Görüntüle 428956 Eki Görüntüle 428957

Bu ayarlar ile yaptığım testlerden başta, ortada ve sonda çektiğim ekran görüntülerini atıyorum (sırayla):

Eki Görüntüle 428960 Eki Görüntüle 428959 Eki Görüntüle 428962

Görüldüğü gibi GPU kullanımı genel olarak %99 seviyesinde.

Şimdi sıra gönderdiğin videodaki ayarlar ile yaptığım testin sonuçlarını atacağım:

Ayarlar:

Eki Görüntüle 428964 Eki Görüntüle 428965 Eki Görüntüle 428966 Eki Görüntüle 428967 Eki Görüntüle 428968

Yine üstteki mantıkla bu ayarlarla yaptığım testlerin başta, ortada ve sonda çektiğim ekran görüntülerini atıyorum:

Eki Görüntüle 428971 Eki Görüntüle 428972 Eki Görüntüle 428973

16 GB RAM ile yaptığım testlerin sonuçları bu şekilde. Şimdi sıra RAM'in birini çıkarıp sadece 8 GB ile yaptığım testlerde. Dananın kuyruğu da burada kopuyor :)

Eki Görüntüle 428974 Eki Görüntüle 428975 Eki Görüntüle 428976 Eki Görüntüle 428977

Testlerden de anlaşılıyor ki sorun RAM'lerde. Dual Channel'in önemini burada bir kez daha öğreniyoruz. Hani illa 16 GB olacak diye birşey yok ama 8 GB RAM takılacağı zaman bile 2x4 şeklinde öneriyorlar. Bilmiyorum ama acaba bende önceden çift kanal olduğu için sonradan böyle mi oldu desem? Bilemiyorum ama sana bi 300'lük daha göründü :)
@EienCure ?

Son düzenleme:
Eline koluna emeğine sağlık kardeşim. Vallahi duygulandım. Sen nasıl kral insansın. Ben de çok araştırdım. Bilgisayardan anlayanlara sordum soruşturdum. Herkes ram alman gerek dedi. Bir de bu kanıtları da görünce... Bana bir 8'lik yolu daha göründü. [emoji28]. Respectttt hocamm. Ayrıca söylemek isterim, ekran kartı kullanımım çoğu oyunda sizin GTA'da 8 GB ram ile aldığınız gibi %70 %80 %90 değişiyor. BF 1 multiplayerde drop yiyip arada %40 kullanıma düşmesi dışında %60 kullanımın altını neredeyse hiç görmedim. Yeniden teşekkürler, saygılar, iyi günler...
Ne demek hocam. Önemli değil. Sorununuza bir nebze de olsa çare olabildiysem ne mutlu bana. Ben GTA’da test ettim ama diğer oyunlarda da bunun etkisi olduğunu düşünüyorum. İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı