RX 570 versiyonları arasında çok fark var mı?

Bence yanlış düşünüyorsunuz 4 GB ekran kartları sizi ne kadar götürebilir?

Bırakın önermeye devam etsinler. 1-2 sene sonra 4 GB hepten tökezlemeye başlayacak ondan sonra ne diyecekler bakalım. Şimdiden birçok oyunda tökezliyor. Kart güçlü olduğu halde ayar açtırmıyor.

Rx 570 8 GB'ı besleyebilecek bir kart değil hocam. (!)
Sonunda 4 GB'ın az olduğunu düşünen birisini buldum.

Ben her zaman bu karta 4 GB'ın yetmediğini söylüyorum ama ezberciler sürekli gelip 4 GB yeterli demekten sıkılmıyorlar.

Ben her zaman bu karta 4 GB'ın yetmediğini söylüyorum ama ezberciler sürekli gelip 4 GB yeterli demekten sıkılmıyorlar.
Aynen hocam ben de bıktım. 5,5 GB kullandığını fotoğrafı atıyorum, adam hala cevap verip kendini savunuyor. 8 GB biraz fazla, evet, ancak 4 yerine 8 alınmalı eğer fiyat farkı 100 TL'den falan fazla değilse bence.

Bende RX 480 8GB kullanıyorum ama şöylede bir mantık var yalan değil bu kartların VRAM i 4 ün üstüne çıkacak şekilde bir detayda oyun açmaya kalktığın zaman zaten o oyundan yüksek FPS alamayacağın için 4 GB kullanmakta mantıklı gelmiyor değildi. Tamam ben VRAM den darboğaz yaşamıcağım ama zaten o oyunun VRAM i 4 ü aşıyorsa zaten sağlam bir oyun ve ultradır ve benim FPS değerlerim hoşuma gitmeyecek detay kısacağım o zamanda 4GB VRAM zaten yetiyor böyle bir mantık var dostlar. Ama 8 al kafan rahat olsun ha bendeki kart 4 ün üstünü hiç kullandımı ömrü boyunca oda tartışılır. Paran yetiyorsa al geç bu arada 570 alma 580 al bari RX 480 bile RX 570 den daha güçlü bir kart. Gerçekten güçlü kartların zaten 8 GB dan aşağı versiyonlarının olmadığını görüyorsun çünkü kart ultrada her oyunu 90-100 FPS de açıyor VRAM ihtiyacıda duyuyor.

VRAM'i 4 ün üstüne çıkacak şekilde bir detayda oyun açmaya kalktığın zaman zaten o oyundan yüksek FPS alamayacağın için 4 GB kullanmakta mantıklı gelmiyor değildi.

Bu mantıkta artık doğru değil, ben Gears 5 oyununda bütün ayarları en sona aldım FPS değerlerim hala iyiydi 60'ın altını görmüyordu ama bayağı bir takılma olmaya başlamıştı. Ultra HD doku paketi indirince daha da beter oluyor. Doğru eski oyunlara gani gani yetiyor 4 GB ama 2019 itibari ile artık çok zorlanmaya başladı.

Bu mantıkta artık doğru değil, ben Gears 5 oyununda bütün ayarları en sona aldım FPS değerlerim hala iyiydi 60'ın altını görmüyordu ama bayağı bir takılma olmaya başlamıştı. Ultra HD doku paketi indirince daha da beter oluyor.
Yani oyununa göre değişiklilk gösteriyor tabi. Bazen kendime diyorum AAA oyunlara vakit ayırıcam şöyle böyle oyunu satın aldım oyun tarih oldu yükleyip oynamadım niye çünkü competitive oyunlardan vakit kalmıyor. Arkadaşlarla vakit geçirebildiğimiz oyunlar LoL,CS:GO,PUBG olduğu için hiç VRAM ihtiyacım olmadı seneler geçti hiç bir oyun oynamamışım :D Arkadaşa tavsiye olarak ihtiyacı doğrultusunda ve bütçesi doğrultusunda seçebilir diyorum. Zor duruma gireceksen 4 al yoksa 8 al hatta RX 580 al direk. Hafif oyunlar oynayacaksan 4 GB VRAM her zaman işini görür özetle.

Bence yanlış düşünüyorsunuz 4 GB ekran kartları sizi ne kadar götürebilir ? 1660 4

Bu konuda yeterli bilgi sahibiyim de acaba siz ne kadar deneyimleyip tecrübe edindiniz. 4 GB 8 GB den iyi bir ekran kartımı :D ? pc ile ilgili hiç bir şey bilmeyen birine 4 mü büyük 8 mi büyük diye sorsan 8 diyecek. Hadi o zaman bu kadar eminsin 4 GB 8 GB den iyi diye buyur kanıtla. 4 GB bir ekran kartı kullanmadığın ortada. Eğer ben bu bilgisayarı uzun vadeli alıyorsan 4 GB neyine ? 4 GB ekran kartı kullananlar iyice tecrübe etmişlerdir 4 GB ekran kartının kullanılmayacağını. Sözlerinde katıldığım tek bir yer var oda 'öne gelen bilmeden yorum yapması ne kadar da küstahça' Önce deneyimle sağda solda okuduğunu savunma 4 GB ekran kartları hangisi olursa olsun 8 GB ekran kartlarından iyi değildir.
Hiçbir zaman 4GB RX 570 8GB RX 570'den daha iyi performans vermez. AMD 8GB olan kartlarında Hynix ve Samsung gibi daha kaliteli ve hızlı bellekler kullanıyor ki buda otomatik olarak 8GB versiyonları 4GB versiyonlarından üstün yapıyor. Ayrıca yine kaliteli bellek kullanıldığı için memory OC yaparak ekstra performans alabilirsiniz karttan. 4GB olanıyla arasında çok fazla fiyat farkı yoksa 8GB olanını tercih edin.

Youtube da bununla ilgili bir çok video var. Açıp oradan 4 vs 8 gb rx 570 fps testlerine bakabilirsiniz. O zaman ne demek istediğimi anlarsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı