RX 570 yüksek sıcaklık

Alperen123

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar CS Valorant hariç yüksek grafikli oyunlara girdiğimde sıcaklık değeri 70'den başlayıp 87'lere kadar cikiyor bekleyince. Ne yapmam gerekiyor? MSI Armor RX570.

Dosya Ekleri

• IMG_20200719_102736.jpg
    792,9 KB · Görüntüleme: 104
Arkadaşlar CS Valorant hariç yüksek grafikli oyunlara girdiğimde sıcaklık değeri 70'den başlayıp 87'lere kadar cikiyor bekleyince. Ne yapmam gerekiyor? MSI Armor RX570.
İfşalandın resminiz gözüküyor . Normal sıcaklıklar gibi ama biraz fazla. Kasanız nedir?

Termal macun ve fanlar ne alemde? Ve kasanın hava giriş çıkışları kapalı mı?

Ben Witcher 3'te maks 72 dereceyi gördüm ekran kartında. Seninkisi biraz anormal. MSI Armor'lar da sıcaklık sorunu bir nebze var. Kasanın temizliğini ne zaman yaptınız?

Bir de keşke GPU kulanım yüzdesini de açsaydınız kart yük altında mı bu değerlerde geziyor yoksa başlangıç ısıları mı bu değerlerde görsek daha sağlıklı yorum yapabilirdik.

1) Ekran kartının termal macununu MX-4 ile yenile.
2) Ekran kartına undervolt yap
3) Sorun büyük ihtimalle çözülecektir, dereceler hala 80 üstüyse ekran kartının fan yüzdesini 80 altına inene kadar arttır.

Sistem parçalarının sıcaklıklarını kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, ortam sıcaklığı ve kasanın konumu etkiler. Kasanın yan tarafı açık bir şekilde deneyin birde. Yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerleri daha düşük olursa hava akışı kötü demektir. Yan tarafı açık bir şekilde kullanabilirsiniz. Kartı ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Eğer uzun süredir kullanıyorsanız kartın termal macununu yenileyebilirsiniz. Onun haricinde undervolt ve fan ayarı yaparak ekran kartının sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Kasanın içindeki hava akışı kötü ise ısınma oluyor olabilir. Ben de RX570 kullanıyorum ve kasanın kapağını kapattığımda sıcaklık 85'lere kadar çıkıyor. Çözümü,kasanın kapağını açmak ve ekran kartını full kullanan oyunlarda 3000 RPM fan hızının altına düşmemek.

RX570'nin ısınma problemleri yüzünden, RX 470'den kötü olduğunu söylerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…