RX 5700 junction sıcaklığı yüksek

Beratini

Picopat
Daha fazla  
MSI Radeon RX 5700 Mech OC ekran kartım var ve oyunlarda sıcaklık 75 dereceye ulaşıyor ki buraya kadar sıkıntı yok. Ama overclock yapmasam da bağlantı yeri (junction) sıcaklığı 105-110 arası oluyor. AMD'den yapılan açıklamalarda 110 dereceye kadar normal denmişti ama internetten testlere baktığımda normalde RX 5700'lerin anlık sıcaklığı 75 derecede olduğunda junction sıcaklıklarının 90 civarında olduğunu gördüm. Garantiye göndermeyi düşünüyorum. Konu hakkında tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kartta yarım termal pedler kullanılıyor keşke almadan önce biraz araştırsaydınız.

Hocam bende MSI RX 5700 Gaming X kullanıyorum. Junction sıcaklığını düşürmek için yapabileceğin şeyler sadece undervolt ve kasa seçiminin iyi olması. 1750MHz 940MV yapıyorum ben. Stabil değerimi buldum. Sizde test ederek UV yapabilirsiniz. Ya da Radeon Software üzerinden Auto undervolt yapabilirsiniz. Maalesef aldığınız model sorunlu model ve o modele göre sıcaklıklar normal.

yaklaşık 1 yıl oldu itopya dan aldım.

O biraz malzemeden kısılmış tasarım. Undervoltage ile düşürülür.

Bende de aynı kart var mavi ekran vs. hatalar alıyor musun oyundayken aniden reset falan

Ürünün açıklamasında yarım termal ped kullanıldığı bilgisi yok,bu sebeble değişi veya iade talebinde bulunabilir miyim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…