RX 5700 ve Ryzen 5 3600 sistem alınır mı?

Bir şey yapmana gerek yok. O işleme ''undervolt'' deniyor. İşlemcinin ısınma sebebi evet biraz da voltaja bağlı fakat genel olarak beraberinde gelen soğutucu. Çok ince olduğu için yeterinde soğutamıyor, bu yüzden biraz sıcak çalışıyor. Çok problem değil, öylece kullanın.

İlk başta RAM'ler 2133MHz'de çalışır, BIOS'a girip XMP aktif edin, 3000MHz'ye çıkacaktır.

Bu işlemlerin hepsine uzağım hocam artık araştıra araştıra bulurum tamam o zaman ben işlemciye hiç dokunmuyorum olduğu gibi çalışsın hocam.

Bu arada Core Performance Boost kapatın, aksi takdirde 95 dereceleri görmeniz mümkün. Undervolt falan hiç uğraşmayın, CPB kapatın BIOS'tan ve keyfinize bakın. Çok fark olmuyor zaten, kasanızın hava akışı çok iyi. Oyundayken 60 dereceyi geçeceğini sanmam. @Caner Uncu'nun da dediği gibi XMP ayarını açın ve keyfinize bakın.

O zaman hocam Core Performance Boost'u kapatıyorum @Caner Uncu ve XMP ayarını açıyorum ( sizin buraya yazmanız iyi oluyor çünkü sistem gelince buraya bakıp hepsini yapacağım araştırarak )

İlk önce anakart kutusuna bakın, "Ryzen 3000 Ready" yazıyorsa direkt çalıştırabilirsiniz. Eğer yazmazsa da 1. veya 2. nesil bir işlemci ile güncellemeniz gerekecek. Merak etmeyin, piyasadaki kartların neredeyse hepsi yeni. Önce BIOS güncelleyin, son sürümü yüklemenizi öneriyoruz. Sonra da RAM frekansı arttırıp Core Performance Boost kapatın. BIOS'tan SSD'nizi ilk sıraya alıp temiz Windows kurulumu, Driver kurulumu sonrası sisteminiz hazır hale gelecektir. @Caner Uncu'nun harika önerileriyle muhteşem bir sistem almış oldunuz, hayırlı olsun.

Hocam aldığım anakarta baktım ve " AMD Ryzen Desktop 2000 Ready " yazıyor aldığım model şu " Gigabyte B450M S2H " tam olarak ne yapacağımı anlamadım ama

Kutunun üzerinde yazması önemli, sitede yazan görseller bir şey ifade etmiyor. %99 ihtimalle güncel gelecektir, merak etmeyin.

Kutunun üzerinde yazması önemli, sitede yazan görseller bir şey ifade etmiyor. %99 ihtimalle güncel gelecektir, merak etmeyin.
Peki hocam bios güncellemesi yapmam gerekecek mi?

Eğer "Ryzen 3000 Ready" yazarsa tak çalıştır yapabilirsiniz ancak eğer eski bir kart gelirse, ki sanmıyorum, 1000 veya 2000 serisi bir işlemciyi takıp güncelleme yapmanız gerekecek. Hangi siteden aldınız? Link gönderebilir misiniz? Ayrıca size en son BIOS'u yüklemenizi öneriyoruz. F51 sürümünü kurmanızı öneriyorum. Ben de B450 Aorus Elite kartımla kullanıyorum ve stabil bir sürüm.

Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart buradan almıştım hocam. Ne düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…