RX 5700 vs RX 590+Monitör

Son bir şey daha sorayım mesela 900p 60hz monitöre rx5700 aldım oyunlarda vsync özelliğini açıp 60fps sabit oynasam yine de darboğaz olur mu?
Ya bak monitörler cidden ucuzladı kesinlikle 5700 almalısın illaki bir kaç ay olmadı 4 5 ay sonra zaten alırsın 1000 liralık monitör ama rx590 aldıktan sonra nasıl bir daha üst ekran kartına geçeceksin satsan değeri düşecek 2. elden satın alsan sıfır alacaksın en pahalı fiyatına gerçekten mantıklı tutar bir yanı yok sadece monitörü alana kadar 900p de idare etmek gerekiyor diye düşünüyorum

Evet zaten videolar maks 60FPS'de çekiliyor fakat Will Smith'in yeni filmi dünyada ilk olarak 120FPS çekildi. 144Hz monitörde izlemeyi bekliyorum ☺

Şimdi benim bilmediğim bir nokta da şu monitör çözünürlük düşük olduğu için işlemciye yüklenecek işlemcide kalan gücü ile ekran kartını besleyemeyecek sanırım. Ekran kartı kullanımı çözünürlükten dolayı iyice düştükten sonra yine de işlemciden ciddi oranda güç alıyor mu?

Zaten işlemci besleyemeyeceği için düşüyor GPU kullanımı. R5 2600 için durum böyle. 3600 alsaydı durum daha farklı olurdu. FPS'i CPU sınırlandırıyor yani. CPU ne kadar iyi olursa FPS o kadar artar düşük çözünürlükte veya very low ayarlarda.

Bu konuda da iyice bilgilendim sayende. Ama fikrim hala aynı rx5700 gibi güçlü bir karttan rx590'a düşecek kadar ciddi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Tabi seçim yine arkadaşın canı nasıl isterse öyle yapar ama param olsaydı satın alırken hiçbir güç 5700'den vazgeçiremezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…