RX 5700 Witcher 3'te 95 derece

En yüksekte 60 belki 65 üstüne çıkmıyor ama en yükseğe çekince çok fazla ses çekiyor. Şarkı dinleyince bile rahatsız ediyor. Garanti yenilenmiş TUF veremez değil mi?
Efendim siz o ayarı otomatik hale getirin zaten o belli bir limitin üstüne çıkartmaz garanti hakkında pek bir bilgi birikimim yok belki diğer arkadaşlarımız yardım eder.

Zaten bu şekilde kullanmaya devam eder de o kart arıza verirse kullanıcı hatasından başınız yanar.
Hocam baştan sona doğru düzgün okur musunuz tüm yorumları ve konuyu? Fan devirleri düşükteyken sıcaklıkları kontrol etmek istedim ve bu sıcaklıklar normal mi değil mi diye size soruyorum.

Konu sahibi dalga mı geçiyor anlamadım? Yaz ayında sobaya odun atıp odanın bu kadar ısınması normal mi demek gibi olmuş. Fanlar ses yapıyorsa fan rpm değerini düşürürken düşük sıcaklık için güç değerlerini de düşürmeniz gerek ve böylelikle performanstan feragat edersiniz. GPU ve CPU dediğin şey belli bir güç tüketen ve güç tüketirken aynı oranda ısınan şeyler. Bu durumda siz soğutmazsanız ısınacak ve belli bir değerden sonra kendisini durduracaktır. En düşük fan devrinde 95 dereceye çıkması normal mi demek gayet saçma bir durum. Tabi ki de gayet normal o kartın tükettiği güce göre. The Witcher 3'te 144 fps alıp bir de soğuk kalmasını bekliyorsunuz. Yardım ederim belki diye girdim gece gece sinirlendim.

Konu sahibi dalga mı geçiyor anlamadım? Yaz ayında sobaya odun atıp odanın bu kadar ısınması normal mi demek gibi olmuş. Fanlar ses yapıyorsa fan RPM değerini düşürürken düşük sıcaklık için güç değerlerini de düşürmeniz gerek ve böylelikle performanstan feragat edersiniz. GPU ve CPU dediğin şey belli bir güç tüketen ve güç tüketirken aynı oranda ısınan şeyler. Bu durumda siz soğutmazsanız ısınacak ve belli bir değerden sonra kendisini durduracaktır. En düşük fan devrinde 95 dereceye çıkması normal mi demek gayet saçma bir durum. Tabi ki de gayet normal o kartın tükettiği güce göre. The Witcher 3'te 144 FPS alıp bir de soğuk kalmasını bekliyorsunuz. Yardım ederim belki diye girdim gece gece sinirlendim.
Sakin olun 😂

Konu sahibi dalga mı geçiyor anlamadım? Yaz ayında sobaya odun atıp odanın bu kadar ısınması normal mi demek gibi olmuş. Fanlar ses yapıyorsa fan rpm değerini düşürürken düşük sıcaklık için güç değerlerini de düşürmeniz gerek ve böylelikle performanstan feragat edersiniz. GPU ve CPU dediğin şey belli bir güç tüketen ve güç tüketirken aynı oranda ısınan şeyler. Bu durumda siz soğutmazsanız ısınacak ve belli bir değerden sonra kendisini durduracaktır. En düşük fan devrinde 95 dereceye çıkması normal mi demek gayet saçma bir durum. Tabi ki de gayet normal o kartın tükettiği güce göre. The Witcher 3'te 144 fps alıp bir de soğuk kalmasını bekliyorsunuz. Yardım ederim belki diye girdim gece gece sinirlendim.
Ben şundan bahsetmek istemiştim ekran kartım TUF'un soğutması sıkıntılı modeli. Yani bu sorunlu modeline göre bu sıcaklıklar normal mi yoksa diğer ekran kartlarında bu sıcaklıklar alınmıyor mu? Diye merak ettim. Otomatik fan devrinde ortalama 78 derece ve 2111RPM normal mi siz söyleyin.

Konu sahibi, ekran kartının soğutma kalitesi öyle ölçülmez ama.
Yanlış yapıyorsunuz yanlışta diretiyorsunuz. 7 senedir Sosyal üyesiyim ilk defa birisinin ekran kartı soğutma kalitesini ölçmek için fan ayarını kısıp kartı ısıttığına şahit oluyorum.
Ayarları otomatiğe alırsınız ve furmark testi yaparsınız yarım saat. Bu size söyler işte kartın soğutma kapasitesini!

Ben şundan bahsetmek istemiştim ekran kartım TUF'un soğutması sıkıntılı modeli. Yani bu sorunlu modeline göre bu sıcaklıklar normal mi yoksa diğer ekran kartlarında bu sıcaklıklar alınmıyor mu? Diye merak ettim. Otomatik fan devrinde ortalama 78 derece ve 2111RPM normal mi siz söyleyin.
Tuf serileri için ortalama 78 derece gayet normal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı