RX 5700 XT cızırtı problemi

Arvas

Centipat
Son 2020 güncellemesinden sonra sorun kalmadı sayılır ama dün yine RDR2'de uyku moduna geçti bilgisayar. Witcher 3'te bir görevde Ultra ayarlarda oyun kapanıyor ayarları düşüğe alınca sorunsuz oynanıyor. Kartı garantiye göndersem mi iade için? Bence bu sürücüyle ilgili değil. Yük altında bir de elektrik cızırtısı gibi bir ses geliyor. Boşuna servise göndermek istemiyorum sonra arızası yok deyip gönderirler ama özellikle Witcher'da grafik düşürünce oynanması saçma geldi bu kart için.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nuz gayet kaliteli. Fakat normal ayarlarda sıkıntı yokken ultraya alınca kapanıyorsa bu genelde PSU sıkıntısını gösterir. Başka bir PSU ile deneme şansınız var mı?
Öyle bi şansım yok ama bu dediğim olay bi iki görevde tek oluyor ultra ayarlarda saatlerce oynuyorum sıkıntı olmuyor. O görevlere gelince kapanıyor düşük ayarlarda açılıyor. RDR2 de ultra oynuyorum bi kere tek kapandı. Video sinyali yok dedi ama kasa çalışmaya devam ediyor.
Sesin videosunu çekip burda paylaşır mısınız? Evet PSU'dan kaynaklı olabilir. Cooler Master marka bir PSU ise eğer bu PSU'larda Coil Whine şikayeti çok var son zamanlarda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda var.

Son düzenleme:
Öyle bi şansım yok ama bu dediğim olay bi iki görevde tek oluyor ultra ayarlarda saatlerce oynuyorum sıkıntı olmuyor. O görevlere gelince kapanıyor düşük ayarlarda açılıyor. RDR2 de ultra oynuyorum bi kere tek kapandı. Video sinyali yok dedi ama kasa çalışmaya devam ediyor.

Son çıkan driverlarda ben de 2K oyun oynarken aynı şeyi yaşadım. Görüntü kapanıyor fakat ses geliyor kasa çalışıyor. Driver çalışmayı durduruyor nedense. Event Manager'a baktığımda Kernel-Power 41 (63) hatası yazıyor. Geçen tekrardan, eski fakat benim için sorunsuz driverı kurdum 19.11.3 versiyonu ve şimdilik sıkıntı yok. Driver olayı herkes için çözülene kadar herhalde birkaç yıl geçecek sanırım.

Garantiye göndersem bi sıkıntı olur mu? Bazıları gönderdim kart daha kötü oldu diyorlar. Arızası varsa iade ederim yoksa içim rahat eder en azından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı