Arkadaşlar Gigabyte Aorus RX 5700 XT ekran kartım var. Resimdeki gibi beyaz ışık yanıp sönüyor selektör çakar gibi. Ama sıkıntısız sorunsuz kullanıyorum kartı oyunlarda falan. Kart yüksek güç çektiği zaman yanıp sönüyor. Güç girişlerini doğru taktığıma da eminim. Power Supply 700 watt. Bu arada. Bu sorunun sebebi nedir yardmcı olur musunuz?
Evet. PSU da 2. PCI kablosu yokmuş, şu an yapılacak bir şey yok, bir tarafa güç yeterli gelmediği için LED yanıyor, soketleri sağ sol yer değiştirip deneyin, belki çözülebilir.
Yanmaması gerekiyor, bağlantınız yanlış zaten, solda, LED yanan taraftaki soketi çıkarın, PSU da bir adet daha PCI kablo olacak, o kablonun bir soketini sol tarafa takıp deneyin.
Tamam toplam 4+4 pin 8 pinli güç girişi. Psudaki bütün pcı kablolarını taktım ekran kartı güç girişine ? Önceki Ekran kartıma da aynı fotoğraftaki gibi takmıştım onda olmamıştı.
Evet. PSU da 2. PCI kablosu yokmuş, şu an yapılacak bir şey yok, bir tarafa güç yeterli gelmediği için LED yanıyor, soketleri sağ sol yer değiştirip deneyin, belki çözülebilir.