Çözüldü RX 5700 XT hotspot 100 derece normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, ekran kartının boşta ve oyunda halindeki sıcaklığı normal. Hotspot'ta boşta normal sıcaklıkta ancak oyuna girdiğimde fanları 2500-3000RPM'ye çıkıyor, Hotspot 100 derece oluyor. Ekran kartının içinin açtığım zaman termal padlari çok tozlandığını gördüm ondan olabilir mi?

Çözüm
Bu kartı son açıp kapatmada macunda sorun olmuş sanırım, hotspot ile GPU farkı çok fazla.
Merhaba, ekran kartının boşta ve oyunda halindeki sıcaklığı normal. Hotspot'ta boşta normal sıcaklıkta ancak oyuna girdiğimde fanları 2500-3000RPM'ye çıkıyor, hotspot 100 derece oluyor. Ekran kartının içinin açtığım zaman termal padlari çok tozlandığını gördüm ondan olabilir mi?

Dostum AMD ekran kartında hotspot 110 dereceye kadar normaldir ısınmada sıkıntı yoksa kafana takma.

Termal pad belleklerin sıcaklığını düşürür GPU'nun değil, bahsettiğim ayar UV değil, fan eğrisini kendiniz ayarlayın.

Kartı söküp takarken BIOS anahtarının konumunu değiştirdiyseniz, performans moda geçtiyse ses ondanda yükselmiş olabilir.

Sistemi kapatıp bu anahtarı diğer tarafa çekin, sistemi açıp deneyin.

Screenshot_2024-08-24-14-54-17-85_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Son düzenleme:
Termal pad belleklerin sıcaklığını düşürür GPU'nun değil, bahsettiğim ayar UV değil, fan eğrisini kendiniz ayarlayın.

Kartı söküp takarken BIOS anahtarının konumunu değiştirdiyseniz, performans moda geçtiyse ses ondanda yükselmiş olabilir.

Eki Görüntüle 2292743
UV ayarıyla birlikte fan ayarıda var.

Eki Görüntüle 2292743
Anahtarı değiştirdigimi hatırlamıyorum ama denemekte istiyorum. Bir sorun oluşur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı