Çözüldü RX 5700 XT hotspot 100 derece normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, ekran kartının boşta ve oyunda halindeki sıcaklığı normal. Hotspot'ta boşta normal sıcaklıkta ancak oyuna girdiğimde fanları 2500-3000RPM'ye çıkıyor, Hotspot 100 derece oluyor. Ekran kartının içinin açtığım zaman termal padlari çok tozlandığını gördüm ondan olabilir mi?

Çözüm
Bu kartı son açıp kapatmada macunda sorun olmuş sanırım, hotspot ile GPU farkı çok fazla.

Dosya Ekleri

• IMG-20240827-WA0005.jpg
    IMG-20240827-WA0005.jpg
    192,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Son düzenleme:
@Marix hocam teşekkürler. Konunun bana da faydası oldu. Yakın zamanda işlemci macununu değiştirdim ama sıcaklık değerleri düzelmemişti. Ben de macunu düzgün sürmediğimi, fazla sürdüğümü hatırlıyorum. Muhtemelen ondandır değil mi?

@Geforce Mx130 sorununuzun çözüldüğünü yazmışsınız ama hala kontrol aşamasında olabilirsiniz. Tüm konuyu okudum. Eğer sorun çözülmüş ise sorunu ve çözümünü en güzel/düzgün ifade eden mesaj başkalarına da faydalı olacaktır diye link:

@Marix hocam teşekkürler. Konunun bana da faydası oldu. Yakın zamanda işlemci macununu değiştirdim ama sıcaklık değerleri düzelmemişti. Ben de macunu düzgün sürmediğimi, fazla sürdüğümü hatırlıyorum. Muhtemelen ondandır değil mi?

@Geforce Mx130 sorununuzun çözüldüğünü yazmışsınız ama hala kontrol aşamasında olabilirsiniz. Tüm konuyu okudum. Eğer sorun çözülmüş ise sorunu ve çözümünü en güzel/düzgün ifade eden mesaj başkalarına da faydalı olacaktır diye link:
Valla sıcaklık olarak sorunum çözüldu ancak Fifa'da gene siyah ekran veriyor.

Sorunun çözümü olarak: Termal padlar kaymıştı, onları düzelttim. Termal macunu iyi sıkmamışım ve akmış onları yeniledim. Sıcaklık sorunu çözüldü ancak gene Fifa'da siyah ekran veriyor.

Vallahi sıcaklık olarak sorunum çözüldu ancak FIFA'da gene siyah ekran veriyor.

Sorunun çözümü olarak: Termal padlar kaymıştı, onları düzelttim. Termal macunu iyi sıkmamışım ve akmış onları yeniledim. Sıcaklık sorunu çözüldü ancak gene FIFA'da siyah ekran veriyor.

Diğer konuda size hata sebebinin ısınma olmadığını söylemiştim.

Macun ne kullandınız?

Macun ne kullandınız?
Hocam çok komik olacak ama sanırım hata oyun oynarken Chrome'den müzil açmamdan kaynaklanıyor. Donanım Hızlandırma açıktı ve OCCT testini sorunsuz yaparken chrome açtım ve direk siyah ekran verdi. Şimdi kapattım bir oyunda deneyeceğim.

Macun ne kullandınız?
Hocam gene siyah ekran veriyor. Yarın babam iş yerinden bir PSU ayarlayabilirse deneyeceğim. Başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleme:

Macun ne kullandınız?
Macunun kalanını aradım bulamadım.
Arctic mx-4 idi. Araştırıp en çok tercih edilen ... olarak almıştım.
Bir önemi var ise şunu da söylemem lazım. İki sene önceden şırıngada arta kalanı kullandım. Kıvam tamamen normaldi. Sizin öneriniz nedir? Hala lazım olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı