RX 5700 XT için darboğaz yapmayacak işlemci önerisi

1080p, RX 6700XT ve R5 5600 kullanıp PBO ile ayar çekmezsen net darboğaz yersin.

Kesinlikle PBO ile ayar çekilmesi gereken bir işlemci ve ayrıca RAM'den çok etkileniyor eğer RAM frekansınız 3600 MHz altında kalırsa bence yalandan almayın.

R5 3600 ile R5 5600 arasında hiçbir ayar yapılmazsa fark maksimum %15 civarındadır. 1080p için sağlıklı bir şekilde darboğaz olmadan en fazla RTX 2080 seviyesine denk gelecektir.

Hâlâ RX 5700 XT kullanıyorum. Bir tane i5 11400F buldum 2 Bin TL'ye denk geliyor. Bu sistemi de küçük kardeşime verdim zaten kendime yeniden sistem topladım belirttiğim gibi. Teşekkür ederim yine de cevabınız için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan gördüğüm kadarıyla aşırı derecede büyük bir fark yok gibi aralarında.

Son düzenleme:
11400F 2 bin TL'ye aldıysan, fiyat performans dengesi R5 5600'den çok daha iyi aralarında performans farkı R5 5600 lehine var ama 2000TL'ye iyi bir işlemci.

11400F 2 bin TL'ye aldıysan, fiyat performans dengesi R5 5600'den çok daha iyi aralarında performans farkı R5 5600 lehine var ama 2000TL'ye iyi bir işlemci.

Evet. R5 5600 alsam ekstra anakarta da para vermem gerekecek, ikinci el de almak istemiyorum. Çoğu oyunu 1080P de oynanıyor zaten. Bir sorum daha olacak. 1080P için RX 5700 XT den 6700XT veya 6800 e geçmek mantıklı olur mu?

Darboğaz göz önünde bulundurmadan.

Evet RX 6800'e geçmek son derece mantıklı olur. Şahsen geçebiliyorsan geçmeni şiddetle öneririm. Ama söylediğim gibi performansın belki de RTX 2080 veya Super seviyesinde olacaktır özelikle e-spor oyunlarında bunu da göz önünde bulundur değer mi değmez mi?

AMD de adı sanırsam bu; FidelityFX VSR , şöyle bir şey yapabilirsin darboğazın önüne geçmek için oyunu 2K'ymış gibi gösterip 1080P'de oynayabilirsin. Darboğaz azalır çözünürlük artacağından grafik kalitesi artar ve darboğaz ortadan kalkar. FPS olarak da darboğaz kaynaklı kaybın olmaz.

Evet RX 6800'e geçmek son derece mantıklı olur. Şahsen geçebiliyorsan geçmeni şiddetle öneririm. Ama söylediğim gibi performansın belki de RTX 2080 veya Super seviyesinde olacaktır özelikle e-spor oyunlarında bunu da göz önünde bulundur değer mi değmez mi?

AMD de adı sanırsam bu; FidelityFX VSR, şöyle bir şey yapabilirsin darboğazın önüne geçmek için oyunu 2K'ymış gibi gösterip 1080P'de oynayabilirsin. Darboğaz azalır çözünürlük artacağından grafik kalitesi artar ve darboğaz ortadan kalkar. FPS olarak da darboğaz kaynaklı kaybın olmaz.

Espor oyunları oynamıyorum zaten, çok problem olmaz diye düşünüyorum. Ileride bu sistemi DDR5'e yükselteceğim için ekran kartı ufaktan darboğaz yapsa problem olmaz diye düşünüyorum. 7500F'e veya i5 12400F'e geçeceğim gibi duruyor. Ekran kartı da sanırım RX 6700 XT alacağım bu sisteme. Teşekkür ederim cevabınız için.

Ekran çözünürlüğü 180Hz olduğu için 180 FPS alsa yeterlidir espor oyunlarında benim için, ki oynamiyorum bu aralar.

Hocam bence bu kadar uğraşmanıza gerek yok i5-12400F alın geçin.

Şimdilik gereği yok, oynadığım oyunlarda i5 11400F iş görüyor izlediğim kadarıyla. 10105F bile fena değildi. Darboğaz yemeye başladığım zaman öyle yapacağım. Bir de 12400F'e şimdi geçsem DDR4 anakart alabilirim ancak o da anlamsız olur. Teşekkür ederim yine de mesajınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı