RX 5700 XT ile i5 7400 darboğaz yapar mı?

En mantıklı olan i7 bir işlemciye geçmek.
Sebebi:
  • Ram masrafı çıkacaktır bellekleriniz DDR4 olsa bile Mhz değeri yüksek ihtimal düşüktür.
7700K alıp 5GHz OC yapmadığı sürece darboğaz olacaktır. 7700K işlemcinin fiyatı zaten belli. 2133MHz RAM bile olsa Ryzen sisteme geçilmeli derim.

Anladım üstüne birazcık daha para koyup RAM'leri de satıp MHz yüksek RAM ve dediğiniz işlemci ve anakartı almak daha mantıklımı olur?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
7700K alıp 5GHz OC yapmadığı sürece darboğaz olacaktır. 7700K işlemcinin fiyatı zaten belli. 2133MHz RAM bile olsa Ryzen sisteme geçilmeli derim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

MHz'leri düşük ve yüksel arasındaki fark nedir FPS'i etkiler mi çalıştığım için para biriktirebiliyorum 1.500 lira daha koyabilirim 2000'nin üstüne ama i7 7.nesil işlemci 3.300 lira olunca bilemedim o fiyata 16 GB RAM + anakart + işlemci alınır galiba.

7700K alıp 5GHz OC yapmadığı sürece darboğaz olacaktır.
Ne? 7700K O kadar kötü mü? Yanlış anlamayın konu sahibine 7700K al demiyorum ama o kadar kötülenmemeli.
Testi var burada, incele.

Bidaha işlemci temizleyeni varya bir işlemci nelere sebep oldu.

Amd sistemderde aşırı etkiler.
İşlemciyi 2. El alacaksınız.
Sisteminizdeki RAM'ı yazabilirmisiniz?

7700K'ya OC yapılmasa bile 1080p'de aman aman büyük bir performans kaybı olmaz. 5 Ghz olmazsa olmaz şartlardan biri değil bence. 2K ve üstü çözünürlüklerde zaten stock bile besler o kartı. Ama yine de sonuç olarak yeni bir sisteme geçilecekse Ryzen 5 3600(X) tabanlı bir makine kurmak daha mantıklı elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…