1 hafta önce verdiğim sipariş bugün elime ulaştı. Fakat şöyle bir sorunum var ilk acılışta BIOS'a girdim RAM'ler Auto ayarda seciliydi ve frekans değerlerini (Auto)2133 MHz gördüm, onları 3200 çekip masaüstüne geldiğimde mavi ekran hatası alıyorum. BIOS'u eski ayarına getirdiğimde dahi alıyorum. Tek tek takıp 3200 denedim yine olmadı. Tek 2400 denedim olmadı. Tek Auto'ya dahi aldığımda (yani 2133 MHz) yine olmadı. En son tek RAM takıp yine 1833 gibi bir değere aldım şu an acılıyor ve yaklaşık 1 saatir mavi ekran hatası almadım. Ben 2 ramide takıp MHz'ı yükseltebilir miyim RAM'lerde mi sorun var yoksa uyumsuzluk mu söz konusu çözemedim. RAM'leri bütün slotlarda denedim olmuyor. MHz mavi ekran sorunu yaşatır mı? Bunla ilgili deneyimi olup çözen var mı?
Bu sorunun iki sebebi olabilir: Arızalı ekran kartı Sürücü sorunu Öncelikle bu hatadan dolayı mavi ekran alıyorsanız bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız DDU çalıştırın. DDU, sisteminizi Güvenli Mod'da başlatmanıza yardımcı olur. Güvenli Mod'da DDU ile...
Ekran kartı sürücünü sildim şuan bir problem yok. Kurduğumda ise anında mavi ekran verdi.
Bundan dolayı sorun ekran kartında diyebilirmiyiz? Çünkü iadeye göndericem direk.
Aklımda tek bir soru işareti kaldı. Peki 1-2 defa niye kullanbildiğim pcyi ekrant kartı driverı yüklüyken. Hatta World of Warcrafta girip full ayarlarda ufak bir test dahi yaptım.
Herhangi bir kasma sorunu yok takılmalar falan. Fakat şuan mesela kullanırken program geçişinde anlık sıkışma oldu ve mavi ekran verdi yine. Ama en azından şuan windows geldiği gibi vermiyor mavi ekranı. Fakat ekran kartını her türlü iade kararı aldım bu sorun çünkü ara ara devam edicek gibi.