RX 5700 XT oyunlarda donma ve kapanma oluyor

JosephWRLD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 8600G
ASUS PRIME B650M-R
Kingston 16GB Beast Black
MSI MAG FORGE M100A 600W
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhaba dostlar, Sapphire RX5700 XT ekran kartı sahibiyim oyunlarda hata alıyorum.

Örneğin;
Rust: Servera girdikten 10 saniye sonra donuyor ekrana 1 defa daha basınca dondu kapatın veya bekleyin vb diyor.
TFT: Bazen AMD crash alıyorum.
Dying Light Enhanced Edition: 10 dk oynadım yine dondu

Parçaları stres testine soktum bir sıkıntı göremedim alta FurMark testini bırakıyorum.

sistemim;
AMD Ryzen 5 5500.
Sapphire RX 5700 XT.
XPG 16 GB 3200 MHz RAM (2666MHz ile çalışıyordu BIOS'tan 3200MHz'e alınca PC açılmıyor BIOS'a atıyordu 3133MHz ile çalıştırıyorum )
Asus TUF Gaming A520M Plus
500GB M.2 SSD.
MSI MAG A600dn 600W PSU 80+
Sürücü versiyon: 24.4.1

FurMark ayarlarım:

Son düzenleme:
Sadece ekran kartına bağlamamak lazım. Birçok nedeni olabilir. Ekran kartı sıcaklığı iyi; işlemci sıcaklıkları ne alemde mesela? Bu arada konudan bağımsız ramleri normal hızında çalıştırmak için XMP'yi neden açmıyorsunuz? Otomatik olarak volatajı ayarlayıp 3200'de çalıştırması lazım. Eğer olmuyorsa anakartın desteklediği maksimum ram hızlarına bir bakın. Belki de desteklemiyordur 3200mhz'yi.

dostum anakartım Asus TUF Gaming A520M Plus 3200mhz destekliyor ve xmp den profile 1 e alınca dediğim gibi pc kendini resetliyor sonra f1 e bas diyor ordan biosa atıyor ama 3133mhz ile çalıştırabiliyorum

daha önce 350w psum vardı şimdi 600w aldım sen dedikten sonra yaptım 3200e çıktı şuanki tek sıkıntım donma hemen işlemci stres testi yapıp geliyorum hocam

dostum anakartım Asus TUF Gaming A520M Plus 3200mhz destekliyor ve xmp den profile 1 e alınca dediğim gibi pc kendini resetliyor sonra f1 e bas diyor ordan biosa atıyor ama 3133mhz ile çalıştırabiliyorum
Çok iyi çalışması. Testten sonra bakalım duruma. Psu'nun anakarta girişlerini bir kontrol edebilirsin bu arada. Belki oynama vardır.

Çok iyi çalışması. Testten sonra bakalım duruma. Psu'nun anakarta girişlerini bir kontrol edebilirsin bu arada. Belki oynama vardır.
garip mesajlarım silinmiş psu girişlerine baktım bir sıkıntı gözükmüyor şimdi tekrardan bi oyun testi yapıcam işlemci benchmark yaptım durum böyle gösterdi bu arada

şimdi test ettim 2 dk yürüdüm chati açtım bu şekilde dondu ve amd ayarlarım ektedir

amd ayarları:

Dosya Ekleri

• cpuz.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Hocam mesajın daha yeni geldi şimdi bakıyorum.

Yeni aldığın güç kaynağının markası modeli nedir?

MSI MAG A600DN 600 W Power Supply​

Hocam mesajın daha yeni geldi şimdi bakıyorum.

Yeni aldığın güç kaynağının markası modeli nedir?
24 pin girişini taktım e.kartının 8+6 girişi cpu 8 pinlik girişi altaki tek pinleri taktım aafp usb power led vb kabloları takıldı başka unuttuğum önemli bir kablo olduğunu sanmıyorum

80 Plus sertifikası var. Gayet iyi gibi duruyor. Bütün driverlar güncel mi peki? İWndows da dahil olmak üzere. Bir de ne zaman başladığı önemli sorunun. Güç kaynağını aldığından beri ise sorun orada olabilir. Crash yemek genelde ram, güç kaynağı, sıcaklık sorunlarından oluyor. Driverlar da önemli.

diğer psum 350w olduğu için pek test edemedim ama ramlerin slotları 2 ve 4 olarak taktım driver boosterdan kontrol ettim sistem güncel windows güncellemeler ve windows markettte dahil güç kaynağını aldıktan beri olabilir güç kaynağı olmadan önce lol tft atıyordum ondada güç kaynağı düşük olduğu için ekran kartı kendini kapatıyordu amd crash alıyordum yeni psuya geçtiğimden beri 1 kere aldım 4-5 saat oynamışımdır eskiden 20 dkda bir alıyordum

Ekran kartına giren ucları yanlış ya da eksik takmış olabilir misin? 8+6 demiştin. Kartın kullanma klavuzuna bakıp doğru taktığına emin oldun mu? Düşünüyorum da aklıma bunlar geliyor dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…