%5'lik düşüş stabil bir kart için her türlü kabul edilebilir bir değer. Ben TDP limitini kaldırdım VBIOS mod yaparak kartımı (580 2048sp) ve orijinal clock hızlarında kart yaklaşık 180 190W çekiyor. Undervolt ile 120W'a düşürdüm. Underclock atmadım çünkü gerek yok, maksimum sıcaklık zaten 60 derece FurMark'ta. Normalde 150W TDP var ancak VBIOS mod ile kaldırdım şu anda 150W 8pin güçten 75'te PCI-e portundan çekebiliyor maksimum. Keşke bir ekstradan 6pin olsaydı da 300W'lara çıkabilseydim
VRAM hızı değil. CPU çekirdek, veya Core hızı diye geçer. İşlemci saat hızı da olabilir. Onu 150 MHz düşürmeyi deneyin lütfen.
Yüksek ihtimal ile sorun başka bir yerde çünkü FurMark testi sorunsuz geçiyor.
Aklında "ne kadar alakasız bir sorun olabilir ki" diye bir şey dolaşıyorsa şöyle diyeyim. Sistemi oyun içinde sürekli olarak çöken bir arkadaşımın sorunu nerede çıktı biliyor musun? USB C portunda. Taktığı USB C cihazı kısa devreye binip sistemi kapattırıyordu. Sorunu bulmak için yaklaşık 1.5 ay boyunca denemediğimiz test kalmamıştı.
Memtest86, formatlama, DDU ile driver kalıntılarını silip geri yüklemek, eski sürüm driverlara geçmek (VBIOS mod yaptığım RX550'de sorunu çözmüştü. 24.10.X sürüm çalışmıyordu ancak 23.4.X sorunsuz çalışıyordu, hala da çalışıyor.), işlemcindeki herhangi bir sorun olabilir. Gider de gider.
AIDA64 ile sistem stabilite testi yapabilir misin? OCCT de olabilir.