Çözüldü RX 5700 XT undervolt değerleri nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Elime bu ekran kartının Pulse modeli geçti. Çok güç tüketiyor ve ısınıyor. UV yapabileceğimi okumuştum daha önce forumlarda. Denedim ve şu şekilde ayarladım. Isı değerleri epey düştü ve performans farkı neredeyse hiç yok. Sizce bu yaptığım sağlıklı bir şey midir?

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ali52521 Evet, dediğim gibi stabil değerler kullanmadığınız için öyle oluyor. Zamanında RX 580 ile çok uğraştım, stabil bir ayar bulmak gerçekten zor.

Efenim merhaba. Stok ayarlarda da aynı şey olduğu için internette daha detaylı araştırmaya kuruldum. Benimle aynı problemi yaşayan bir kullanıcıya rastladım. 180Hz yenileme hızıyla alakalıymis, 180'den 144'e düşürdümmeyi denedim ve sorun halloldu. O yüzden geç cevap veriyorum, kullanmaktayım birkaç gündür. Sorun çözülmüştür, teşekkür ederim yardımınız için.
@Ali52521 Voltaj değeriyle oynamadığın sürece sorun olmaz. Attığın fotoğrafta stok voltaj görünmüyor, ondan dolayı sordum fotoğraf var mı diye.
Özür dilerim. Tamamdır, mümkün olduğu zaman ileteceğim stok voltaj değerlerini.

Ekran görüntüsü 2025-03-05 182922.png

Stok değerler bu şekilde. AMD'nin kendi stres testini kullandım.

Ekran görüntüsü 2025-03-05 183050.png

195W tüketiyor bu şekilde. 1006V + 1950MHz de 160 - 180 civarında tüketiyor ama arada ekran donup kendine geliyor.

Son düzenleme:
@Ali52521 eğer donma varsa stabil değildir, stok hale getirip -10mv şeklinde azaltın. 1050Mv'a 2000 vererek başlayın 1192 yazan yere.
Çok şık değil böyle günde 1 kez bi donuyor. Amd yazılımı bi hata oluştu vs diyor. Ben sürücü kaynaklıdır diye düşünmüştüm. Deneyeyim, teşekkür ederim.

Bu arada bahsettiğim donma video izlerken falan oluyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı