Arkadaşlar merhaba. Elime bu ekran kartının Pulse modeli geçti. Çok güç tüketiyor ve ısınıyor. UV yapabileceğimi okumuştum daha önce forumlarda. Denedim ve şu şekilde ayarladım. Isı değerleri epey düştü ve performans farkı neredeyse hiç yok. Sizce bu yaptığım sağlıklı bir şey midir?
@Ali52521 Evet, dediğim gibi stabil değerler kullanmadığınız için öyle oluyor. Zamanında RX 580 ile çok uğraştım, stabil bir ayar bulmak gerçekten zor.
Efenim merhaba. Stok ayarlarda da aynı şey olduğu için internette daha detaylı araştırmaya kuruldum. Benimle aynı problemi yaşayan bir kullanıcıya rastladım. 180Hz yenileme hızıyla alakalıymis, 180'den 144'e düşürdümmeyi denedim ve sorun halloldu. O yüzden geç cevap veriyorum, kullanmaktayım birkaç gündür. Sorun çözülmüştür, teşekkür ederim yardımınız için.
Stok ayarları şu şekilde. Sapphire PULSE RX 5700 XT Specs
Sisteme şu anda erişimim olmadığı için link gönderdim.
Hayır, Bellek ayarlarına dokunmadım. Sadece voltajı ve GPU frekansını düşürdüm orantılı bir şekilde.
@Ali52521 Stok ayarlarınızı atmanız lazım tam yorum yapabilmem için. Bellekler için voltajı kısıp hızını arttırın. Belirli voltaj ve bellek hızı değerinden sonra sabit bir değer bulup kaydedin.
@Ali52521 Stok ayarlarınızı atmanız lazım tam yorum yapabilmem için. Bellekler için voltajı kısıp hızını arttırın. Belirli voltaj ve bellek hızı değerinden sonra sabit bir değer bulup kaydedin.
@Ali52521 Evet, dediğim gibi stabil değerler kullanmadığınız için öyle oluyor. Zamanında RX 580 ile çok uğraştım, stabil bir ayar bulmak gerçekten zor.