Çözüldü RX 5700 XT undervolt değerleri nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Elime bu ekran kartının Pulse modeli geçti. Çok güç tüketiyor ve ısınıyor. UV yapabileceğimi okumuştum daha önce forumlarda. Denedim ve şu şekilde ayarladım. Isı değerleri epey düştü ve performans farkı neredeyse hiç yok. Sizce bu yaptığım sağlıklı bir şey midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ali52521 Evet, dediğim gibi stabil değerler kullanmadığınız için öyle oluyor. Zamanında RX 580 ile çok uğraştım, stabil bir ayar bulmak gerçekten zor.

Efenim merhaba. Stok ayarlarda da aynı şey olduğu için internette daha detaylı araştırmaya kuruldum. Benimle aynı problemi yaşayan bir kullanıcıya rastladım. 180Hz yenileme hızıyla alakalıymis, 180'den 144'e düşürdümmeyi denedim ve sorun halloldu. O yüzden geç cevap veriyorum, kullanmaktayım birkaç gündür. Sorun çözülmüştür, teşekkür ederim yardımınız için.
@Ali52521 Evet, dediğim gibi stabil değerler kullanmadığınız için öyle oluyor. Zamanında RX 580 ile çok uğraştım, stabil bir ayar bulmak gerçekten zor.

Efenim merhaba. Stok ayarlarda da aynı şey olduğu için internette daha detaylı araştırmaya kuruldum. Benimle aynı problemi yaşayan bir kullanıcıya rastladım. 180Hz yenileme hızıyla alakalıymis, 180'den 144'e düşürdümmeyi denedim ve sorun halloldu. O yüzden geç cevap veriyorum, kullanmaktayım birkaç gündür. Sorun çözülmüştür, teşekkür ederim yardımınız için.

Çözüm

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Ek olarak farklı bir kabloyla denemeniz yararınıza olur.

Stock değerlerine kartın çok takılmayın. Bunlar TDP'ye göre otomatik ayarlanıyor.

RX 5700XT TDP 180W;

1755 MHz Gameclock, 1905 MHz Boostclock diye geçmektedir. Bütün modellerde aynıdır.

İyi bir çipe sahip olduğunu düşünüyorsan;

P3: 1975 MHz Voltaj: 975mV 1800 MHz VRAM dene.

Eğer kötü bir çipe sahipsen;

P3: 1975 MHz Voltaj: 1060mV 1800 MHz VRAM dene.

Ekstrem olarak ileri seviye farklı performans almak istersen;

Şu anda 1900 mhz de 980V ile kullanıyorum. Hiçbir problem yaşamadım. Bu konuyu açıktan bu yana öyle kullanıyorum yani.

Bu arada söylemeyi unutmuşum. VRAM OC yapınca hiçbir performans farkı olmadı o yüzden stok halde duruyor. 1900MHz + 980V ile kullanıyorum dediğim gibi. Max 160W çekiyor.

Son düzenleme:
VRAM o.c yapınca performans farkı oluşması için VRAM modlama yapman gerekiyor. Onun dışında pek bir şey değiştirmiyor bant genişliği artıyor fakat oyun ve uygulamalarda bunu pek hissetmiyorsun.

Söylediğim gibi 1975 MHz bence en iyi değer, 1905 MHz stock Boost clock değeri zaten. Biraz performans artırırken undervolt yapmanın daha iyi olmasını tercih ettiğim için 1975 MHz kullanıyorum. Ben de çok uzun süredir bu değerleri kullandığımda önerdim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…