RX 5700 XT vs RTX 2060

NVIDIA'nın fiyatları ve diğer her şeyi mükemmelmiş gibi bu tarz karşılaştırmalarda sürekli AMD'yi karalayıp NVIDIA'yı övüyor boş yere ve pek bilgisi olmayan insanları da kendi fanatikliği yüzünden yanlış yönlendiriyor. Asıl konuya gelecek olursak iyi soğutmalı bir RX 5700 XT alırsan MSI Gaming X veya Sapphire Nitro Plus gibi pişman olmazsın bence. Performans olarak da RTX 2070 Super karşısında bir kart.
Asus Tuf 3 Radeon RX 5700 iyi soğutur mu acaba?

@BatuhanOkumus 5700XT'nin daha fazla performans verdiğini unutma. Günümüzde iki kart da fazlasıyla yeterli. Birkaç yıl sonrasını düşünürsek, 5700XT yine 2060'dan daha fazla performans verecektir. Bu fark, 2060'a overclock yaparak azaltılabilir, 5700XT için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yük altında olmasa bile sorun çıkartabilen bir kartın overclockla stabil çalışacağını sanmıyorum, çalışmama ihtimali daha yüksek gözümde. Birkaç yıl sonra umarım AMD kendini driver konusunda geliştirir ama ihtimal vermiyorum. RX580 ilk çıktığı zamanlar satın almıştım, sorunlu olduğu için iade ettim. O zaman da bazı hatalarla karşılaşıyordum, monitörümde kırmızı yatay şeritlerle karşılaşıyordum, yeşil kareler, vesaire. O zamandan bu zamana pek bir şey değiştiğini söyleyemem yazılımları konusunda sanırım. Çoğu Nvidia kullanıcısının AMD'ye geçmeme nedeni saçma şeylerle uğraşmak istememesi, Nvidia kartlarının daha uzun ömürlü olduğunu düşünmesi.

Çok ezbere bir yorum olmuş. Sorunlar yok denecek kadar az şu an ki bende hiç yok karşılaşmadım halen bir hafaylay. 5700 XT nin rakibi 2070 Super bile değil düşünün. 2060 rakibi falan değil. Bunu bile bile 2060 önermek ya da almak kazıklanmaktır en basit tabiriyle.
2060'ı ben önermedim, konu sahibi bütçesi dahilinde hem Nvidia, hem de AMD'den bir kart seçmiş.

@Ashcha İstersen "Nvidia fanboyu" olarak tanımla, istersen başka bir şey, bir tarafıma bile sallamam. 🤡 Yazdığım yazıda bir tane yanlış yönlendirme göstersene bana. At gözlüğü takıyorsundur eğer şu yazıyı yanlış yönlendirme olarak görüyorsan. Yaklaşık bir hafta önce de birileri vızıldıyordu, şunlara benzer ekler paylaşmıştım:

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Screenshot_6.png

Bunlar "YALNIZCA" bu forumdan ve "İLK İKİ SAYFADAN" konu başlıkları. Daha geriye gidersem emin ol daha fazla AMD sürücü hatalarıyla ilgili konular bulurum. Hatta birkaç tanesini de buraya eklemedim ilk iki sayfadan, içeriğine bakmadım hiçbirinin ama onlar daha da eski AMD sürücülerine aitti yanlış hatırlamıyorsam. Düşün, onlarda bile sıkıntılar yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman dediğin gibi NVIDIA'ya yöneleceğim. 20 FPS farkı için onlarca sorun yaşayamam, teşekkürler. :)

AMD kullanıyorum memnunum fakat şu sürücüleri hakikaten çile ve dert. Aldığımdan beri 4 kere sürücü kurdum. Birinde mor ekran, birinde hata. Şuanda da sürücüler çakışmış. Yeni konu açtım bir arkadaş dedi, yeniden kurmam gerekecek. Her kuruşta geçici kalp krizi yaşıyorum resmen. Şu sürücü işini cidden düzeltmeleri gerek bir an önce.

@BatuhanOkumus 2060 Ventus modeli 2.400TL'ye düşmüştü geçtiğimiz günlerde. Bu tür indirimlerde yakalayabilirsen daha iyi olur. 2060 SUPER da düşünebilirsin, eğer biraz daha fazla para harcayabilirsen. Sonuçta bir kere alacaksın, kim bilir kaç yıl tatmin edici şekilde kullanabileceksin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

111.png

Video Eylül 2019'a ait, yazılım güncellemeleri sonrası performans değişimleri olmuştur.

Asus Tuf 3 Radeon RX 5700 iyi soğutur mu acaba?

Tuf serisi pek tavsiye edilmiyor kardeşim. Nvidia daha sorunsuz gözüküyor ama bu tamamen sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Nvidiaya lanet edip AMD'ye geçen de var :) AMD ise şu aralar yükselişte ve fiyat performansı çok yüksek. Yeni sürücü ve yazılımı geldi ve zaman içinde daha sorunsuz olacağını düşünüyorum.

AMD alıp memnun olan çok kişi var. Bütün AMD alanlar sorun yaşıyormuş gibi gösteriliyorsa eğer bu doğru olmaz.

Ben de ekran kartı alma aşamasındayım ama RX 5700 XT ile RTX 2060 arasında kalsam RX 5700 XT alırım. Yani bu kıyaslamada en azından 2060 super yada 2070 olmadıktan sonra AMD'yi seçerim.

AMD alıp memnun olan çok kişi var. Bütün AMD alanlar sorun yaşıyormuş gibi gösteriliyorsa eğer bu doğru olmaz.
Dogru bir yorum, ben artik ayni seyi insanlara soylemekten biktim.

Bu oyunlarin cogu NVIDIA destekli oldugunuda belirtiyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı