RX 5700 XT vs RTX 2060

Dostum şu anda RX 5700 XT Sapphire Nitro+ kullanıyorum. 2060'dan performans olarak kartın önde olduğu bariz, üstüne bir de bu modeli tercih edersen ben AAA oyunlarda 2K'da 68° geçmedi, ve sen 1080P CS:GO oynayacagini söylüyorsun. Benim tercihim kesinlikle RX 5700 XT, yarın bir gün AAA oyun oynarsan çok daha iyi olur. Ayrıca söylemek isterim RTX teknolojisi için önerdiğim minimum kart 2070 Super. Onun altında RTX'den sadece tadımlık faydalanırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum şu anda RX 5700 XT Sapphire Nitro+ kullanıyorum 2060'dan performans olarak kartın önde olduğu bariz üstüne bir de bu modeli tercih edersen ben AAA oyunlarda 2K'da 68° geçmedi ve sen 1080P CS:GO oynayacagini söylüyorsun benim tercihim kesinlikle RX 5700 XT yarın bir gün AAA oyun oynarsan çok daha iyi olur ayrıca söylemek isterim RTX teknolojisi için önerdiğim minimum kart 2070 Super onun altında RTX'den sadece tadımlık faydalanırsın.

CS:GO'da 1080P oynamayacağım. Ben renk ayarında örnek verdim. Twitch yayını için 1080P60FPS Max kalitede arıyorum.
Peki hangi modeli almam gerek RX 5700XT'da? Ve Corsair VS550W yeter mi?

Bu ikisi arasında daha yüksek performanslı olan da, fiyatı avantajlı olan da AMD'dir.

Ancak burada asıl konu canlı yayın yapmak. Bütün GPU'lar kaliteli video kaydı yapmak için yüksek çözünürlük ve yüksek bitrate'e ihtiyaç duyarlar. Sizin amacınız yayın yapmak. Yayında istenilen özellikler tam tersidir, yani düşük çözünürlük ve düşük bitrate ile yüksek kalite almak. Bunun yolu da CPU'yu kullanmaktır.

Ryzen 7 2700 işlemcinizin son 4-6 çekirdeğini OBS'e atayarak 720p'den alınabilecek en yüksek kaliteyi rahatlıkla alırsınız. Geri kalan çekirdekler de hemen hemen bütün oyunlarınıza fazlasıyla yeter.

CS:GO'da 1080P oynamayacağım. Ben renk ayarında örnek verdim. Twitch yayını için 1080P60FPS Max kalitede arıyorum.
Hocam renk olarak da demek istediğim AAA oyunları ben daha çok tercih etmeme rağmen gerçekten bütün koca açık dünyalarda bile çok kaliteli renkler alıyorum tabi monitör de önemli ama kart kesinlikle yeterli eğer iyi de bir monitör varsa bu kartla renkleri çok net canlı görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı