Her iki kartı da kullandım. 2070 SUPER daha iyi, bunu açıkça söyleyebilirim. Bunun dışında fiyat olarak pahalı kartlar. İndirim yakalarsanız avantajlı fiyatlara alabilirsiniz. Ben TRİO modelini birkaç hafta önce vatandan 4460 TL'ye aldım.
RTX özelliğini kullanmayacaksan alma diyen arkadaşları dinleme. RX 5600XT,5700 ve 5700XT çipsetli çoğu modelde özellikle Asus ROG Strix ve Sapphire'de sorunlar çıkıyor. Forumu ve yabancı forumları araştırırsan göreceksin. Ayrıca o fiyata 2070 Super almak yerine 2080 alabilirsin.
5700XT serisinde ROG, TUF ve MSI Evoke, Mech sorunlu evet fakat Sapphire'in ne sorunu var? Bu arada bu sorunlar da düzeltildi yani yeni üretimlerde sorun yok. Sapphire ile ilgili fabrikasyon herhangi bir sorun gözlemlemedim.
İşlemcin AMD ise bütçen de yetiyorsa Nvidia ekran kartı al. AMD işlemci + Nvidia ekran kartı = optimum sistem tabi ki bu benim düşüncem. AMD işlemcide tokat şov yapıyor zaten aslında yeni nesil ekran kartları da iyi kötü değil ama hala Nvidia kadar güven vermiyor gibi duruyor. En azından son hadiseler onu gösteriyor her ne kadar "ya o sorunlar düzeltildi abi" diye haykırışlar olsa da. Bu da benim düşüncem. Ama ilerde ne olur bilmem, "Rtx Killer" gelecekmiş öyle diyorlar.