Ekran kartı ve chipset sürücünüz güncel mi?
Bende de CS:GO oyunundan hemen sonra Chrome veya başka bir şeyle meşgul olmak istesem bilgisayarda, manasız donma oluyor, dediğin gibi o an PC başında yok iken kendi halinde kalırsa PC resetlenme sorunu oluyordu, Windows sürümünde sorun vardır diye 2004 sürümüne geçtim lakin bir şey değişmedi, sonrasında ekran kartımda (bende 5700XT Gaming X kullanıyorum) CoD: War Zone'da dahil tüm oyunlarda ayrı ayrı profiller vardı kartta AMD sürücüsü üzerinden bunları bir kaldırıp sadece global ayarları kullanmaya başladım, şimdilik sorun yok, bende ki sorun sanırım, oyun için atanan profillerden sonra global ayara geçememesinden kaynaklıydı.
İşlemci olarak R5 2600 kullanıyorum 4.0 GHz O.C. Yapılmış şekilde, onda bile CPU voltajında ufak bir sapma yapsın bunların hepsi bir arada olmaya başlıyor, o kısımda da CPU voltajı otomatikte, elle 1.300 v girdiğimde anlaşamıyoruz sistemle, o yüzden onu da otomatikte bırakıyorum. Ha bu arada işlemci sıvı soğutma ile soğuyor yoksa direkt 4.0 GHz ve üstü resetlenme sebebi oluyor bende, stok soğutucu kullanırsam.
Güç planı yüksek performansta, AMD Ryzen için dengeli olanı da denedim onda pek sorunum olmadı ama ben yüksek performansı tercih ediyorum. Oyunlarda malum işlemcide lazım oluyor, hele CS:GO gibi bir bela varken
.
Kısaca kendi sistemimde;
Chipset için 2.04.04.111 sürücüsü yüklü.
Ekran kartı için 20.2.2 sürücüsü yüklü, oyun profili sadece global ayarda, onun içinde sadece sıfır RPM devre dışı, fan hızı minimum yüzde 40'a ayarlı.