RX 5700 XT Warzone bilgisayara reset atma ve kurtarma ekranı açma sorunu

Kayrotti

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Son birkaç gündür bilgisayarımın kendi kendine reset atma sıkıntısı ile boğuşuyorum.(Konu hakkında geçen gün açtığım 2 adet başlık: RX 5700 XT Oyun oynarken bir anda anlamsızca çökme - Technopat Sosyal ve R5 3600 ve 5700 XT sisteme PSU önerisi - Technopat Sosyal ). Çözüm yolu olarak bilgisayarıma uzanan uzatma prizini değiştirdim yaklaşık 16-17 saat önce. O zamandan beri normal kullanımda hiçbir resetlenme sorunu olmuyor (1 gün önce normal kullanımda da linkteki başlıkta belirttiğim gibi birçok resetlenme olayı olmuştu). Prizimi değiştirdikten sonra League of Legends oynadım yaklaşık iki saat yine hiçbir sıkıntı olmadı önceden de olmuyordu zaten de neyse belirtmek istedim. Call of Duty: Warzone' a dün yeni gelen Update'i yaptıktan sonra gece girdiğimde ve bugün girdiğimde menülerde bir şeyleri karıştırırken bir resetlenme sorunu yaşadım. Daha sonra tekrar girdim ve Plunder modunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama Warzone moduna girdikten birkaç dakika sonra tekrar resetlendi (Warzone modunda resetlenme olayı dün gece Update'i yaptıktan sonra her girdiğim oyunda oldu) ve üstüne birde Windows kurtarma ekranı açıldı. Daha 2 gün önce (Update öncesi) yaklaşık 10 saat oynadığım oyunu şuan 5 dakika zor oynayabiliyorum.Bu Windows kurtarma ekranı sorununu Warzone modu ilk çıktığı zamanlar eski bilgisayarımda yaşamıştım o yüzden delirip yeni bir bilgisayar toplamıştım ama sorunlar sıkıntılar peşimi bırakmıyor ağız tadıyla oyun oynamak haram oldu resmen... Bu sorunlar oyundan mı kaynaklı? Yoksa donanımsal bir hatadan mı (Bence donanımsal değil çünkü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bilgisayarı daha düne kadar çok da fazla sıkıntı yaşatmamıştı bana) ? Biraz fazla uzun ve detay bir yazı oldu kusuruma bakmayın ama doldum taştım artık bir türlü rahat edemedim. Sonuna kadar okuyup yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekran kartı ve chipset sürücünüz güncel mi?

Bende de CS:GO oyunundan hemen sonra Chrome veya başka bir şeyle meşgul olmak istesem bilgisayarda, manasız donma oluyor, dediğin gibi o an PC başında yok iken kendi halinde kalırsa PC resetlenme sorunu oluyordu, Windows sürümünde sorun vardır diye 2004 sürümüne geçtim lakin bir şey değişmedi, sonrasında ekran kartımda (bende 5700XT Gaming X kullanıyorum) CoD: War Zone'da dahil tüm oyunlarda ayrı ayrı profiller vardı kartta AMD sürücüsü üzerinden bunları bir kaldırıp sadece global ayarları kullanmaya başladım, şimdilik sorun yok, bende ki sorun sanırım, oyun için atanan profillerden sonra global ayara geçememesinden kaynaklıydı.

İşlemci olarak R5 2600 kullanıyorum 4.0 GHz O.C. Yapılmış şekilde, onda bile CPU voltajında ufak bir sapma yapsın bunların hepsi bir arada olmaya başlıyor, o kısımda da CPU voltajı otomatikte, elle 1.300 v girdiğimde anlaşamıyoruz sistemle, o yüzden onu da otomatikte bırakıyorum. Ha bu arada işlemci sıvı soğutma ile soğuyor yoksa direkt 4.0 GHz ve üstü resetlenme sebebi oluyor bende, stok soğutucu kullanırsam.

Güç planı yüksek performansta, AMD Ryzen için dengeli olanı da denedim onda pek sorunum olmadı ama ben yüksek performansı tercih ediyorum. Oyunlarda malum işlemcide lazım oluyor, hele CS:GO gibi bir bela varken .

Kısaca kendi sistemimde;
Chipset için 2.04.04.111 sürücüsü yüklü.
Ekran kartı için 20.2.2 sürücüsü yüklü, oyun profili sadece global ayarda, onun içinde sadece sıfır RPM devre dışı, fan hızı minimum yüzde 40'a ayarlı.

Tüm driverlarım güncel. Chipsetim 2.04.04.111, ekran kartım 20.4.2 OC olaylarından tam anlamıyorum birşeyleri kurcaladım ama stok fan ile işlemci 90 dereceyi görünce normale döndürdüm core boost performance tarzı bir ayarı disable yaptım biosdan 3.6 ghz de kullanıyorum. İleride sıvı soğutma alacağım ama yapacağım tek ayar core boost performance'ı biosdan auto'ya alıp game mode u açmak olur heralde.
Profilleri silmeyi deneyebilirim bende ama daha çok psu'dan kaynaklı diyenler var hala çok kafam karışık fazlasıyla muzdaripim bu oalylardan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…