RX 5700 XT yüksek sıcaklık sorunu

Alican Akgün

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi.
Başlıkta da belirtiğim gibi sıcaklık sorunum var. İki tane resim paylaştım biri Sniper Elite 4 oyunun görsel ayarları bu ayarla da oynuyorum diğer görsel ise oyun içerisinde çekilmiş, değerlerin resmi. Sistemim aşağıda yer almaktadır.

İşlemci: AMD Ryzen™ 7 3800X 3.9GHz (Turbo 4.5GHz) 8 Core 16 threads 36MB cache am4.
Anakart: ASRock X570 Phantom Gaming 4 AM4 socket, 4066+ MHz (OC)
Bellek: Kingston DDR4 32 GB(4x8GB) 3200MHz HyperX Fury.
Ekran kartı: ASRock Radeon RX5700 XT Phantom Gaming OC 8 GB 256Bit GDDR6.
HDD: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM 256MB cache SATA 3.
SSD: Adata XPG Spectrix S40G RGB 512 GB 3500/1900MB/s NVMe M.2 SSD.
Kasa: Dark Guardian Pro 850W 80+ Gold 4x12cm.
İşlemci soğutucu: Dark aquaforce W244 2x12cm.
Monitör: AOC 31.5" CQ32g1 2560X1440 1ms 144Hz.

Hangi surucu versiyonunu kullaniyorsun? Bi de VBIOS'un guncel mi? TUF' serisine VBIOS guncelleyerek fan ayarlarinin yuzdesini degistirmislerdi. Belki fanlarin gerektirdigi kadar calismiyor olabilir. Sitesinden bakmanda fayda var.

Hocam o olmuyor ya sürekli çöküyor 10 Volt bile indirdiğim zaman donuyor bilgisayarı yeniden başlatıyor kasıyor takılıyor çökme oluyor kısacası.
Evet bende aynı sorunu yaşıyordum. Fakat benim kartımı kullanan bir başkası kartın stok Frekans Mhz değerinde -70 voltaj ile sorunsuz kullanıyordu. Ben onun ayarını yapınca çöküyordu. -10 voltaj yapsam bile çöküyordu. Bize denk gelen kartın silikon kalitesi berbat olduğu için öyle oluyor. Sizde Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp öyle deneyin undervolt yapmayı. Ben kendi kartımda 90 değer Frekans Mhz değerini düşürüp -70 voltaj ayarı ile kullanıyorum. Herhangi bir performans düşüşü olmadı. Sizde deneyebilirsiniz.

Hangi surucu versiyonunu kullaniyorsun? Bir de VBIOS'un guncel mi? TUF' serisine VBIOS guncelleyerek fan ayarlarinin yuzdesini degistirmislerdi. Belki fanlarin gerektirdigi kadar calismiyor olabilir. Sitesinden bakmanda fayda var.

BIOS güncel TUF derken benim anakartım ASRock ekran kartımda ASRock.

Böyle yaptım frekans MHz 150 düşürdüm voltaj 50 düşürdüm bakalım kararlılık testi yapayım.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    135,7 KB · Görüntüleme: 71

Böyle yaptım frekans MHz 150 düşürdüm voltaj 50 düşürdüm bakalım kararlılık testi yapayım.
Hayir BIOS farkli VBIOS farkli. Ben orda ornek verdim. VBIOS ekran kartinin BIOS'u. Girip sitesine versiyonunu kontrol et.

Evet yaptığınız ayarlar ile test edin. Yaptığınız ayarları kartın otomatik ayarları ile de karşılaştırın. Bu şekilde stabil ayarı bulabilirsiniz. Görsele eklediğim Windows ayarlarından da hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın Radeon ayarlarınız sıfırlanmasın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 76
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…