RX 5700 XT'ye 2K monitör mü alınmalı yoksa 1080P yeterli mi?

D3AGL3

Hectopat
Sorum böyle bazı konularda aklıma takıldı o ekran kartı için zorunlu olarak 2K almalısın yoksa FPS düşer gibi şeyler ama monitörden pek anlamadığım için size sormak istedim bunu bana açıklayıp kavisli 165-144 HZ aralığında (mümkünse daha fazla) 1500-2500 TL aralığında 1 ms monitör tavsiye eder misiniz?

Eğer ben 2K alayım, FPS az olursa 1080P açarım diye düşünyorsanız o zaman 2K almayın çünkü 2K onitörde 180P açarsanız çamur gibi bir görüntü oluşacaktır.

Eğer ben 2K alayım, FPS az olursa 1080P açarım diye düşünyorsanız o zaman 2K almayın çünkü 2K onitörde 180P açarsanız çamur gibi bir görüntü oluşacaktır.
Yani bu ekran kartına 1080p monitörde kullanabilirim 2k monitörler pahalıda

Yani bu ekran kartına 1080P monitörde kullanabilirim 2K monitörler pahalıda

Eğer grafiğe önem veriyorsan 2K al ama akıcı olsun diyorsan 1080P al. Bir de dediğim gibi 2K alayım gerekirse 1080P'ye düşürürüm olayı yemiyor. 1080P açınca ekrandaki piksellerin dörtte biri devre dışı kalıyor ve bu pikseller çamur gibi bir görüntü oluşturuyor. Yani bütçe yetmiyorsa 1080P alınabilir. Ama unutma bu kart 1080P'de RX 5700 ile özdeş performans verir. Asıl fark 1440P'de ortaya çıkar. 1080P alarak bu karta biraz yazık edebilirsin ama ileride mecburen 1080P'ye düşeceğini düşünürsek 1080P geleceğe yatırım olacaktır. Karar yine senin. İlk 3 yıl karta yazık etmek ve akıcı oyun deneyimi mi yoksa 3 yıl krallar gibi yüksek grafik açıp sonrasında 1080P açmak zorunda kalınca çamur görüntüsüyle karşılaşmak mı?

Ben 2K 144 HZ monitör ile 1080P'de gayet net ve güzel şekilde oyunumu oynuyorum ayrıca monitörümü şu an için laptopuma bağlı şekilde kullanıyorum 60 Hz'de. Seçim sana kalmış ben 1080P'de 'çamur grafik' görmedim.

Monitöre yakınsanız ve monitör büyükse olabiliyor ben şahit oldum.

Monitörüm 27 Inc ve masanın eni 80cm monitörle aramda 50cm mesafe var. Çamur grafik diye bir şey görmedim şu ana kadar nedir bu ısrarınız anlayamıyorum.

Ben bir şey demiyorum size olmamış olabilir ama bana denk geldi ve foruma da bakarsanız çoğu kişi bu sorunu yaşıyor.

Monitörüm 27 Inc ve masanın eni 80cm monitörle aramda 50cm mesafe var. Çamur grafik diye bir şey görmedim şu ana kadar nedir bu ısrarınız anlayamıyorum.
Peki 2k almam şartmı 1080p alsam olurmu ? 2 k lar pahalı baya.
Ben bir şey demiyorum size olmamış olabilir ama bana denk geldi ve foruma da bakarsanız çoğu kişi bu sorunu yaşıyor.
Peki 2k almam şartmı 1080p alsam olurmu ? 2 k lar pahalı baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…