RX 5700 XT'ye 2K monitör mü alınmalı yoksa 1080P yeterli mi?

Peki 2K almam şartmı 1080P alsam olur mu? 2 klar pahalı bayağı.

Dediğim gibi zararı yok ama karta yazık etmiş olursunuz. Ama her kart dönüp dolaşıp yine 1080P'ye gelir. İşte o zaman çamur görüntüsü sizi rahatsız edecektir. Bir de video falan da izleyeceksiniz ve CS:GO gibi oyunları 1080P oynayacaksınız yani bu dönemde pek gerekli değil ama ileride GPU'yu upgrade ederseniz 2K düşünülebilir.
Aslında 1080P yerine 2K'da ayar kısarak da oynanabilir ama yine de videolarda falan sorun çıkarır.

Dediğim gibi zararı yok ama karta yazık etmiş olursunuz. Ama her kart dönüp dolaşıp yine 1080P'ye gelir. İşte o zaman çamur görüntüsü sizi rahatsız edecektir. Bir de video falan da izleyeceksiniz ve CS:GO gibi oyunları 1080P oynayacaksınız yani bu dönemde pek gerekli değil ama ileride GPU'yu upgrade ederseniz 2K düşünülebilir.
Aslında 1080P yerine 2K'da ayar kısarak da oynanabilir ama yine de videolarda falan sorun çıkarır.

Bundan sonra GPU'yu upgrade edeceğimi sanmıyorum bundan sonrada 2080 geliyor zaten oda beni aşar :)

Yani 3 yıl sonra upgrade edecekseniz daha iyi bir GPU'ya o zaman 2K alın ama 10 sene daha böyle kullanacaksanız o zaman 1080P'de mantıklı.

Bende de RX 5700 modeli var ben 2K monitör ile kullanıyorum. Bence 2K monitör almalısın ileride pişman olabilirsin. Ya da 5700XT yerine 5600XT alabilirsin 1080P için. Ama ben olsaydım 2K monitör alırdım ki aldımda:)

Bende de RX 5700 modeli var ben 2K monitör ile kullanıyorum. Bence 2K monitör almalısın ileride pişman olabilirsin. Ya da 5700XT yerine 5600XT alabilirsin 1080P için. Ama ben olsaydım 2K monitör alırdım ki aldımda:)
Peki 2k monitör almssam cihaz zarar görebilirmi çünkü o kadar param yok ve rx 5700 xtden vzgeçmek istemiyorum :)
ve monitörünüzün linkini bana atabilirmisiniz lütfen merak ettimde hangi monitörü aldığınızı

Dostum RX5700 mü var sende? Bende de aynısı var 2K monitör almayı düşünüyorum. 1080P'ye göre fark ediyor mu görüntüde? Ayrıca oyunlarda Full grafiklerde hiçbir şey kısmadan nasıl oynatıyor?

Dostum RX5700 mü var sende? Bende de aynısı var 2K monitör almayı düşünüyorum. 1080P'ye göre fark ediyor mu görüntüde? Ayrıca oyunlarda Full grafiklerde hiçbir şey kısmadan nasıl oynatıyor?

RX 5700 Gaming X modeli var şu anda ama işlemci ve PSU gelmediği için monötörümü laptopuma bağlı olarak kullanıyorum. Eksik parçalar yarın gelecek sanırım sonuçları bildiririm.
Peki 2k monitör almssam cihaz zarar görebilirmi çünkü o kadar param yok ve rx 5700 xtden vzgeçmek istemiyorum :)

ve monitörünüzün linkini bana atabilirmisiniz lütfen merak ettimde hangi monitörü aldığınızı
Buyrun

1080P ile 2K arasında çok fazla kayda değer FPS farkı olmuyor. 5700 XT kartlarının hakkı 2K monitördür. Ancak bütçe yoksa 1080P kullanılabilir, sıkıntı oluşturmaz. Ama yine de 2K deneyimini yaşamak, en azından denemek çok iyi olacaktır bence. 2K monitör düşünürsen önerim:
Kavisli seversen: AOC CQ27G2U veya Samsung LC27HG70QQMXUf
Düz seversen: AOC Q27G2U
Başlarda AOC CQ27G2U ve Samsung LC27HG70QQMXUf arasında kalmıştım ama AOC modelini sevdiğim için AOC tercih edeceğim.

Sorum böyle bazı konularda aklıma takıldı o ekran kartı için zorunlu olarak 2K almalısın yoksa FPS düşer gibi şeyler ama monitörden pek anlamadığım için size sormak istedim bunu bana açıklayıp kavisli 165-144 HZ aralığında (mümkünse daha fazla) 1500-2500 TL aralığında 1 ms monitör tavsiye eder misiniz?
İstediğin çözünürlükte monitör alabilirsin. Dikkat etmen gereken şey 1080P için işlemcinin yetip yetmediği. O kartı 1080P çözünürlükte beslemek için R5 3600X ve üstü işlemci gerekiyor.

Peki 2K monitör almssam cihaz zarar görebilir mi çünkü o kadar param yok ve RX 5700 XT'den vzgeçmek istemiyorum :)

Ve monitörünüzün linkini bana atabilir misiniz lütfen merak ettimde hangi monitörü aldığınızı.

1080P 144 Hz IPS ekran bir monitör alman fazlasıyla yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı