RX 5700 yeşil ekran sorunu

Salih Aydın 06

Centipat
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 hafta önce yeni PC topladım şu şekilde bileşenlere sahip;
MSI RX 5700 Mech HP OC Edition 8 GB.
AMD Ryzen 5 3600.
16 GB RAM 3200MHz.
B450M S2H Gigabyte anakart.
250 GB SSD.
1TB harddisk.
600W Cooler Master mwe 80+ 230V.

Yaklaşık birkaç defa yeşil ekran aldım, ve FurMark testinde 5 dk sonunda bilgisayar kendine reset attı arkadaşlar acaba bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Yeşil dediğin Full yeşil mi oluyor yoksa mesela yeşil ekran oluyor ama arkasından şeffaf olarak ekran görünüyor mu?
Yeşil ekran oluyor derken kardeşim full yesilmi oluyor yoksa seffatmi oluyor mesela yeşil ama masaüstünü görebiliyormusun

PSU yetersiz kalıyor olabilir. MSI 750W PSU öneriyor.
PSU dan şüphelenmiyor değilim, var mı önerebilecğiniz bir PSU ?
Aynen driver sorunlu olabilir çünkü parçalar iyi yani sorun çıkartmaz birde kabloda sorun olabilir
Kablolarda sorun yok gibi kontrol ettim hepsini fakat driverı eski sürüme indirdim bakalım belki faydası olur .

Reset atıyor ise psuda sorun olabilir şöyle düşün kanka mesela masaüstünde saatlerce dursa sorun vermez ama oyuna veya herhangi bir işleme yapınca ekran kartı yüke gelince bu sorun verebiliyor sebebi ise yükte ekran kartı daha çok güç tüketiyor büyük ihtimal psuda bir sorun yaratabilir

Reset atıyor ise psuda sorun olabilir şöyle düşün kanka mesela masaüstünde saatlerce dursa sorun vermez ama oyuna veya herhangi bir işleme yapınca ekran kartı yüke gelince bu sorun verebiliyor sebebi ise yükte ekran kartı daha çok güç tüketiyor büyük ihtimal psuda bir sorun yaratabilir
Zaten sistemimi toplarken aklımdaydı PSU problemi fakat yeşil ekran verme olayını bununla bağdaştıramıyorum acaba PSU yetersiz olunca yeşil ekran sorunu yaşayan oluyor mudur yoksa ekran kartında da mı problem olabilir ?

Zaten sistemimi toplarken aklımdaydı PSU problemi fakat yeşil ekran verme olayını bununla bağdaştıramıyorum acaba PSU yetersiz olunca yeşil ekran sorunu yaşayan oluyor mudur yoksa ekran kartında da mı problem olabilir ?
Dün biri daha vardı foruma yazmış. Onun da öye bir sorunu vardı
Kasa içi havalandırma nasıl? Aşırı ısınma oluyor mu?
Bios güncel mi?
Ram’lerdr sorun olabilir. Takılı olduğu yuvaları değiştirip memtest ile test yapın isterseniz.
Ya da ilk dediğim gibi muhtemelen PSU’dan olabilir.

Son düzenleme:
BIOS güncel değil hocam ama güncelleyemiyorum diye düşünmekteyim çünkü F32 sürümmüne geri indirmem gerekiyor ürünü ve öyle olunca Ryzen 3000 serisi desteklenmiyor diye biliyorum
Yani Ryzen 2000 işlemci ile halletmem gerekiyor onu o da şu an da pek mümkün değil havalandırma kötü değil Power Boost X-59 ön 3, arka 1 egzoz fan bir de CPU soğutucusu Arctic Freezer 34 Duo.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı