RX 5700 yeşil ekran sorunu

BIOS güncel değil hocam ama güncelleyemiyorum diye düşünmekteyim çünkü F32 sürümmüne geri indirmem gerekiyor ürünü ve öyle olunca Ryzen 3000 serisi desteklenmiyor diye biliyorum
Yani Ryzen 2000 işlemci ile halletmem gerekiyor onu o da şu an da pek mümkün değil havalandırma kötü değil Power Boost X-59 ön 3, arka 1 egzoz fan bir de CPU soğutucusu Arctic Freezer 34 Duo.
Alakası yok güncelleyebilirsin. Düşürmeden üstüne kur.

Gigabyte'nin sitesinde F40'ın altındaki yazan yönlendirme ile yükleyin yazmışlar o da F32'ye düşürmek hocam orayı tam kavrayamadım o yüzden :/
Baktım şimdi. Anakarta bir sürü Bios güncellemesi gelmiş. Yüklemen lazım. Anladım sıkıntı yok İngilizce bilmiyorsunuz sanırım. F32'ye düşür demiyor. Q-Flash desteği F32 sürümüyle geldiği için. F32'den düşük bir bios sürümün varsa direkt F40 ya da F50'ye yükseltme diyor. F32'den aşağı bir sürüm varsa önce F32 yap sonra üst sürüme geç diyor. O da Q-Flash ile güncellersen geçerli. Anakartın arkasında bir usb girişten yapılan bir işlem Q-flash. Bios sürümünüz F32'den düşükse F32'yi yükleyin sonra onun üzerine son sürümü kurun. Düşürme diye bişey söz konusu değil.

Hocam çok teşekkür ederim PCI tam bilmiyorum işlemini ama o yeşil hatanın bundan dolayı da kaynaklanacağı söyleniyor, yanlış okumayısam F50 sürücüsünde bununla ilgili bir gelişme söz konusuydu. Tekrardan teşekkür ederim bakacğım ne olur ne olmaz. Şu anlık eski Driver sürümünü kullanıyorum 20.2.2'yi bir sıkıntı yok zaten durum çok fazla olmuyor, ama önlem almakta fayda var :D.

F32 üstünde olduğu için F40 altında yazan yönerge seni ilgilendirmiyor. F40'ta diyor ki Güncellemeden önce Bios'un F32 güncellemesinin yapıldığından emin olun. Senin zaten F41 olmuş. Yükleyebilirsin.
Forumlarda yaygın kanaate aldanmayın her zaman up to date kalın.

F32 üstünde olduğu için F40 altında yazan yönerge seni ilgilendirmiyor. F40'ta diyor ki Güncellemeden önce Bios'un F32 güncellemesinin yapıldığından emin olun. Senin zaten F41 olmuş. Yükleyebilirsin.
Forumlarda yaygın kanaate aldanmayın her zaman up to date kalın.
Hocam biosumu dediğiniz gibi güncelledim bir sıkıntı yok F50 sürümünde şuan da birde driverı ddu ile silmiştim eski sürüm olan 20.2.2 ye güncellemiştim şuanlık sıkıntı yok ileride olursa ne yapacağım bilmiyorum :D
Birde acaba msi rx5700 mech gp oc ile msi gaming X rx 5700 o kadar farkedermi sizin ekran kartı modeliniz Gaming X her ne kadar 5700XT olsa da

Hocam biosumu dediğiniz gibi güncelledim bir sıkıntı yok F50 sürümünde şuan da birde driverı ddu ile silmiştim eski sürüm olan 20.2.2 ye güncellemiştim şuanlık sıkıntı yok ileride olursa ne yapacağım bilmiyorum :D
Forumlaşırız canım bulunur bir yolu sorun yoksa mutlu mesut oyna ne güzel.
Ben güncelleme geldikçe DDU kullanmadan direkt son güncellemeyi yükleyip oynuyorum. Radeon son sürümü ve Dragon Center kullanıyorum. Oynadığın oyuna göre radeondan ya da oyun içinde mutlaka ayar yap. Chill out Görüntü yırtılma fps sınırlama gibi ayarlara mutlaka göz at derim.

Ben güncelleme geldikçe DDU kullanmadan direkt son güncellemeyi yükleyip oynuyorum. Radeon son sürümü ve Dragon Center kullanıyorum. Oynadığın oyuna göre radeondan ya da oyun içinde mutlaka ayar yap. Chill out Görüntü yırtılma fps sınırlama gibi ayarlara mutlaka göz at derim.
Hocam tesekkur ederim eyvallah tekrardan iyi bayramlarr
Ben güncelleme geldikçe DDU kullanmadan direkt son güncellemeyi yükleyip oynuyorum. Radeon son sürümü ve Dragon Center kullanıyorum. Oynadığın oyuna göre Radeon'dan ya da oyun içinde mutlaka ayar yap. Chill out görüntü yırtılma FPS sınırlama gibi ayarlara mutlaka göz at derim.

Hocam nasılözel mesaj atacağımı bilemediğim için buradan yazdım, ürünü Hepsiburada'dan almıştım MSI RX 5700 Mech GP birkaç kere yeşil ekran vermişti dün de 2-3 oyun deneyiminden sonra CoD MW de dev error 6068 verdi bende içim rahat etsin diye MSI servispointe gönderdim. 14 gün geçtiği için Hepsiburada iade almıyor fakat servisin raporuna göre bu değişiklik gösterecek. Benim servisten iade etme hakkım var mı acaba yoksa onlar onarılan ürünü mü gönderirler ya da aynı ürünün değişimi olarak bilginiz var mıdır üstad?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı