Ben ileriyi düşünerekten konuyu açtım aslında, çünkü RX 5700 1080P'de her şeyi oynatıyor ama yeni kartların fiyatları daha uygun olacak diyorlar, birini 2 sene kullanacağıma diğerini 4 sene kullanırım mantığıyla ilerliyorum şu an. İleri de kur yükseldiğinde ki yükselmeme şansının olmadığını düşünüyorum cebimden daha çok para çıkacak.
Sürekli parça yenileyen bir insan değilim GTX 970'i 6 sene kullandım ve RX 5700'a geçtim.
Ancak henüz kartı yeni satın aldığım için aradaki fiyat farkıda çok fazla olmaz ise daha uzun ömürlü kullanırım diye düşünüyorum. 3070 alabileceğimi sanmıyorum 3060 Super yahut Ti modeli daha cazip geliyor. Tabi fiyatları görmeden bir şey dememde yanlış olur, eğer 3060 s/Ti dendiği gibi 2080 gücü veriyorsa fiyat performans olur düşüncesindeyim. Her oyunu Ultra oynayayım diye bir takıntım yok, mediuma kadar yolu var açıkçası
Beni dürten kartı yeni almış olmam, kartla fazla sıkıntı yaşamadım ama 144Hz'de boştayken kartın 70 derecede çalışması birazda canımı sıkıyor, Online oyun oynuyorum ve PC başında olmasamda 7/24 açık duruyor ki çok eski bir oyun 10 yıllık ekran kartı taksan çalışır. Boşta niye bir GPU belleği 70 derece çalışır anlam veremiyorum.