RX 5700XT BIOS Switch tuşu

SlayerHQ

Hectopat
Daha fazla  
Sapphire Nitro RX 5700 XT Nitro Plus+ modeline sahibim BIOS Switch tuşuna elledim ekran kartı çok ısınıyor hangi tarafdaydi eskiden onunda unuttumx 5700XT'deki BIOS Switch ile ilgili şeyler yok interntte yardım edebilir misiniz? BIOS Switch'in yönünü çevirip bilgisayarı açıyorum ancak gine sıcak çalışıyor ekran karti 77-80 derece normalde 56 derece fanlar çalışmıyordu yükte.

Bu BIOS Switch yerini 3-2-1 var hangisine alsam aynı yaptiktan sonra bir süre beklemek mi lazım.

Birinci ayar performans ayarı. Bu ayarda kart yüksek frekansta çalışıyor ve doğal olarak fan profili de yüksek oluyor. İkinci ayar ise sessizlik ayarı. Bunda da Boost Clock 1925 MHz'ye, Game Clock
hızı ise 1815 MHz'ye sabitleniyor. Böylece fanlar da performans moduna göre daha yavaş çalışmış oluyor.

Üçüncü seçenekle ise TriXX yazılımı üzerinden performans ve sessizlik modu arasında değişiklik yapabiliyorsunuz.

Önceden daha az ısınıyordu diyorsanız ikinci ayara alıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Benim anlamadığım şey performans modu 1-2 FPS yükseliyor 75 derece oluyor kart 78 derece diğer mod ise gine ayni FPS'ler 56-57 derece.

TriXX yazılımında primary ve secondary mode var bunlar ne anlama geliyor iki BIOS modu.

Primary (birincil), Switch üzerinde 1 ayarı oluyor. Secondary (2) ise ikincil ayar. Eğer tuşu 3'e alırsanız yazılım üzerinden değişiklik yapabilirsiniz. Böylece tuşları kurcalamanıza gerek kalmaz.

@SlayerHQ

78 derece ekran kartı için sorun teşkil eden bir değer değil. Eğer FPS açısından sorun yaşamıyorsanız sessiz modda kullanın.

Son düzenleme:

Sıkıntı zaten 78 derece değil kartın bağlantı noktası 110 dereceye dayanıyor hotspot temp boş ısınıyor normalde 95-90 derece hotspot bütün sorun aslında hot spot 110 derece normal diyiceksiniz ancak lehimler uzun süre dayanmiyor 95 derece üstüne ısınıp soguyarak çatlıyor en sonunda kart ömrü kısa kalıyor.

BIOS Switch olayını öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…