RX 5700XT overclock yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, ASUS Dual Radeon 5700 XT EVO OC ekran kartıma OC yapılmış mı? 0 fanda 55-60 derece oluyor GTA 5 Ultra grafiklerde 80 buluyor normal mi? Bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-13-17-10-44-644_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2024-07-13-17-10-44-644_com.whatsapp.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 42
Selamlar, ASUS Dual Radeon 5700 XT EVO OC ekran kartıma OC yapılmış mı? 0 fanda 55-60 derece oluyor GTA 5 Ultra grafiklerde 80 buluyor normal mi? Bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Oyuna girerken fanları açın normal.

Kendin OC diyorsun zaten karta hocam 🤠🤠

Kartin kendisi ocli geliyor zaten hocam eğer EVO OC ise, nasıl bir soru bu.
Derecelerde normal yani bu sıcaklıklarda.

Hocam ismini söyledim ben OC ise OC kapatmak istiyorum ben.
Bahsettiğin durum öyle bir şey değil.
Ekran kartlarının da işlemcisi olur. AMD bu işlemciyi Sapphire, ASUS, MSI vb. üreticilere verir ki bu kartlara soğutma bloğu üretsin. Bu üreticiler de AMD'den aldığı ekran kartına çok ufak bir miktar overclock yaparak piyasaya sürer. Bu kapatılan veya açılan bir şey değil, ayırca olup olmamasının sana elle tutulur ne artısı ne de eksisi var.

OC etiketli kartlar fabrikadan overclocklu olarak geliyor hocam.
Yani OC'yi kapatmanız pek mümkün değil ama underclock edebilirsiniz çeşitli uygulamalar ile.

Bahsettiğin durum öyle bir şey değil.
Ekran kartlarının da işlemcisi olur. AMD bu işlemciyi Sapphire, ASUS, MSI vb. üreticilere verir ki bu kartlara soğutma bloğu üretsin. Bu üreticiler de AMD'den aldığı ekran kartına çok ufak bir miktar overclock yaparak piyasaya sürer. Bu kapatılan veya açılan bir şey değil, ayırca olup olmamasının sana elle tutulur ne artısı ne de eksisi var.

Çok ısınıyor rahat olamıyorum ki 80 derece oluyor ve ekran kartını açıp termal macun sürmek de istemiyorum garanti etiketi gider ne yapacağımı bilmiyorum.

Çok ısınıyor rahat olamıyorum ki 80 derece oluyor ve ekran kartını açıp termal macun sürmek de istemiyorum garanti etiketi gider ne yapacağımı bilmiyorum.
80 derece çok değil, kartın için normal değerler.
Macun değiştirmek muhtemelen ısılarını daha kötü yapar çünkü birincisi fabrikada sürülen macunlar genelde çok kaliteli olur ve çok uzun sürelerde bile kurumaz, ikincisi senin elle süreceğinden çok daha düzgün bir şekilde sürülüyor.

80 derece çok değil, kartın için normal değerler.
Macun değiştirmek muhtemelen ısılarını daha kötü yapar çünkü birincisi fabrikada sürülen macunlar genelde çok kaliteli olur ve çok uzun sürelerde bile kurumaz, ikincisi senin elle süreceğinden çok daha düzgün bir şekilde sürülüyor.

3 yıl önce alınmış kart.

3 yıl önce alınmış kart.
Eğer kart normal koşullarda çalışıyorsa 3 değil, 13 yılda bile macunu etkisini yitirmez. Dediğim gibi normal sıcaklıklar kafana takmana gerek yok. Bilgisayarındaki en ufak şeyi kafana takarsan bilgisayarına oturduğun vakitten keyif alamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı