RX 5700XT sistemde mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

Tried

Picopat
Yer
Kristiansand
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı yolunda
Selamlar, 2 gündür mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyorum. Bundan önce yoktu.
Minidump dosyalarım: Minidumplar.rar

Memtest86 testini yaptım ve 0 error var. Mavi ekran vermeden önce bilgisayarıma bazı dosyalar aldım (virüs) Kaspersky bilgisayarımda yüklüydü. Dosyaları temizledi fakat Kaspersky uyarı veriyordu, bazı bileşenler eksik programı tekrar yükleyin tarzında bir uyarıydı. Tamam dedim, programı silip tekrar yükleyeyim dedim. Fakat yok yüklenmiyor, her setupu açtığımda mavi ekran veriyor. Kavremover kullandım, remove tuşuna bastığım anda gene mavi ekran veriyor. Ben de Kaspersky rescue kullandım her şeyi tarayıp sildi. Gene mavi ekran veriyordu.

Bugün Malwarebytes yükleyip güvenli modda her şeyi tarattım, 3 tane tehdit buldu ve temizledi. Fakat gene çözüm olmadı, gene mavi ekran veriyor. Virüslü programları indirdiğim gece BIOS ve ekran kartı güncelleştirmelerini yaptım. Anakartım -> ASUS Prime B450M-A, son gelen 2807 güncellemesini yaptım. Ayarlar sıfırlandığı için RAM MHz'lerini 3200e çektim ve svm modu açtım (sanallaştırma). Sonra da AMD Software'dan ekran kartımı güncelledim. (ekran kartı -> RX 5700 XT.) Bundan sonra da mavi ekran hataları karşıma çıkmaya başladı. DDU ile ekran kartı sürücüsü sildim ve tekrar kurdum fakat gene mavi ekran veriyordu. Ben de Technopat'a konu açmaya karar verdim, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:

Dediklerinizi uyguladım sfc/scannow uyguladığımda herhangi bir sorun bulmadı.
Corsair iCUE yazılımını silerken şöyle bir uyarı geldi "an installition for Kaspersky Total Security is currently suspended. You must undo the changes made by that installation to continue. Do you want to undo these changes?" ben de evet butonuna bastım ve iCUE yazılımını kaldırdım. Sanırım şu an tek yapmam gereken mavi ekran verip vermeyeceğini beklemek. Şu an RAM'lerim 2133 MHz'de çalışıyor normal değerine göre bayağı düşük ne kadar süre beklememi önerirsiniz?

4-5 gün bekleyin.

Mavi ekran verirse söylersiniz.

Selamlar tekrardan mavi ekran verdi fakat bu sefer farklı bir uyarıydı bu.
Durdurma kodu: Drıver_ırql_not_less_or_equal
Minidump dosyası: Minidump2.zip
Edit: İkinci mavi ekranımı aldım. Önceden aldığım hata kodunu almaya devam ediyorum.
Hata kodu: Critical_structure_corruption

Son düzenleme:
Corsair ile ilgili yazılımı kaldır.

Oracle VM VirtualBox kaldır.

CPU-Z kaldır.

Kaspersky kaldırmadıysan kaldır. Kaspersky ile ilgili bir yazılım kalmasın.

Ekran kartı sürücüsün güncelliğini kontrol eder misin? Güncel değilse güncelleyin.

HitmanPro kaldır.

Samsung SSD'nin HD Tune ile "health" sekmesini paylaş.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecesini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

RAM'ler slot olarak 2. ve 4. slota takılı olacak.

BIOS üzerinden XMP özelliğini kapat ve tekrar Memtest86 testi yap.

Sanallaştırma kapatmadıysan kapat.

Corsair ile ilgili yazılımlar kaldırıldı. ( ASUS Aura Sync Razer'ın programı falan duruyor hala.)
VirtualBox kaldırıldı.
CPU-Z bilgisayarı ilk topladığımda bilgisayara yüklemiştim sonra silmiştim.
Kaspersky kaldırıldı.
Ekran kartını zaten 2 gün önce güncellemiştim şu anda güncel.
Hitman Pro vardı onu kaldırdım.
RAM'ler bilgisayarı topladığımdan beri 2 ve 4. slottaydı zaten.
Sanallaştırma ve XMP kapatmıştım. Memtest86 yapıp sonuçları söyleyeceğim.
HD Tune healt bölümü bende boş hocam. Resim aşağıda. ( Health bölümünü göstermiyor)
HD sentinel sslerini aşağıya koydum.
Not: Sistem çok eski değil daha toplayalı 7 ay oldu. Yeni sayılır yani donanımsal bir sorun olacağını sanmıyorum ama gene de testleri yapıyorum. Ve 3 gün önce mavi ekran vermeye başladı bundan önce vermiyordu. Memtest86 testini gerçekleştiriyorum 2 saat sonra durumu paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_8.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_9.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_10.png
    3,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Tamamdır.

Test sonuçlarını paylaşırsınız.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…