RX 5700XT ve R5 3600X PC kapanıyor

505Talha

Femtopat
Yeni bilgisayar topladım MSI 5700 XT ve Ryzen 5 3600X, 8*2 DDR4 3200 MHz RAM'ler, Gigabyte B450 S2H anakart topladım fakat PC bir miktar görüntü kalitesi iyi oyunlarda kapanma sorunu yapıyor. Sıcaklık değerlerim de normal çok sinirim bozuldu 10K üstü bir fiyatla topladım ve kapanıyor herhangi benzer bir durumda bulamadım. Fikri olan varsa çok sevinirim zor durumdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çozum yolları

1. termal macunu yenile (ama az koy)

2.CPU fanın iyi oturttunmu ona bak.

3.çipsette problem olabilir. (Çozüm değil)

4.Driver Booster ile tarama yap.

bilgisayarı bileşenlerini kendim birleştirdim mıttık bu excel dosyasında bilgisayarımın bütün bileşenleri mevcut psu dahil bakabilirsiniz ondan sonra tekrar yorumunuzu alabilirim herhangi bir spruna dahil dediklerinizi dikkate alıcam gpu driverım güncel fakat kalanları bilmiyorum onun içinde tavsiye alabilirim bedava bir driver programı varsa

Güç kaynağı stabil çalışmıyor olabilir, RAMlerde sıkıntı olabilir, o yüzden Memtest ile test edin RAMlerde sıkıntı var mı görürsünüz. O da olmazsa güç kaynağında sıkıntı olabilir, güç kaynağınızın modeli ne?

Tam olarak bilgisayar mı kapanıyor yoksa görüntü siyah olup kasa çalışmaya devam ediyor mu? Ekran kartı üzerindeki güç girişlerini doğru olarak taktınız mı?
bilgisayar kapanıyor fanlar duruyor ama kasa ışığı tamamen hiç sönmüyor ve olay yüksek kaliteli oyunlarda oyunun ortalama 10 dakika sonrasında gerçekleşiyor stabil çalışmada sorun yok ve leaguoflegends gibi düşük kaliteli oyunlardada kapanma yapmıyor

bilgisayar kapanıyor fanlar duruyor ama kasa ışığı tamamen hiç sönmüyor ve olay yüksek kaliteli oyunlarda oyunun ortalama 10 dakika sonrasında gerçekleşiyor stabil çalışmada sorun yok ve leaguoflegends gibi düşük kaliteli oyunlardada kapanma yapmıyor
Wattman'dan +50 güç limiti ekler misin?

Arkadaşında dediği gibi güç limitini +50 dene bakalım. Eğer çözüm olmaz ise şu konuya bakabilirsin. [Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal Bu konuda çözüm olmaz ise undervolt işlemini dene belki çözüm olabilir. Ayrıca sistem yük altında sadece bu sorunu yapıyor. PSU kablolarını doğru olarak taktığına emin ol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı