RX 570'e 550W PSU Yeter mi?

GBarisciL

Hectopat
2012 Yılında topladığım bir sistemim mevcut, içerisinde ki PSU 550W fakat ekran kartın da sorun yaşıyorum (sanırım). Gigabyte RX570 ekran kartı aldım dün montajını yapmıştım. Funmark üzerinden 65 dakika yüklenecek şekilde test yapmıştım hiç sorun yoktu. Fakat bugün her hangi bir oyuna girdim 10 dakika civarın da ısınmaya başladı ekran kartı değil de fakat taktığım molex to 8 pin erime noktasına geldi birbiri ile bağlı olan kablo eriyip birbirine yapıştı resmen. Resim de olan şuan kullandığım PSU, acaba sorun PSU mu yok ise molex ile kullandığım için mi?

PSU biraz eski olduğu için 6 pin giriş var, o yüzden 8 pin gerektiği için molex ile çevirmek zorunda kaldım. Direk 6 Pin to 8 Pin (link alt da) çevirme yapsam daha mı iyi olurdu?

Dosya Ekleri

• 4224a8a1-016e-441c-91eb-e6cbe30c498d.jpg
    4224a8a1-016e-441c-91eb-e6cbe30c498d.jpg
    138,8 KB · Görüntüleme: 81
PSU Eski olduğu için olabilir belki ben de aynı sorunu PSU ısınması olarak yaşıyordum nedenini hala bulabilmiş değilim. Anakart sıcaklık değerlerine, ekran kartı değerlerini oyun içerisinde 5-6 dakika geçirdikten sonra bizle paylaşırsanız daha kesin bir cevap verebiliriz. Bu arada oyunda bir süre geçirdikten sonra PSU sıcaklığını eliniz ile kontrol edin.

PSU Eski olduğu için olabilir belki ben de aynı sorunu PSU ısınması olarak yaşıyordum nedenini hala bulabilmiş değilim. Anakart sıcaklık değerlerine, ekran kartı değerlerini oyun içerisinde 5-6 dakika geçirdikten sonra bizle paylaşırsanız daha kesin bir cevap verebiliriz. Bu arada oyunda bir süre geçirdikten sonra PSU sıcaklığını eliniz ile kontrol edin.

Ekran kartını sökmek zorunda kaldım, molex dönüştürücü eriyip sıkıntı çıkarttığı için. Ben direk şöyle öz ısı söyleyeyim PSU da her hangi bir ısınma olmuyordu yani 60 civarın da işlemci, anakart. Tek ısınıp sorun yaratılan nokta o dönüştürücü ateş gibi olup üstündeki plastik kaplama artık eriyor ve birbirine yapıştı 2 tane molex kablo denedim.
Psu Markası ne eski gibi duruyor?
High Power AE-A550-V1 Model, evet eski maalesef.

Molex kabloların dandik olmasın belki ondan yapıyordur? PSU eski ise değiştirmekte fayda var tabi.
Açıkcası dandik desek belki yeridir belki yeri değildir. Yani kabloya bakınca işte insan normal bir kablo diye bakıyor. Fakat arkadaşımın dediğine göre 12V kanalları yetersiz diyor ben de bu PSU olayından hiçbir şey anlamadım açıkcası.

Açıkcası dandik desek belki yeridir belki yeri değildir. Yani kabloya bakınca işte insan normal bir kablo diye bakıyor. Fakat arkadaşımın dediğine göre 12V kanalları yetersiz diyor ben de bu PSU olayından hiçbir şey anlamadım açıkcası.

Hocam bende farklı bir PSU ile test edin sizin PSU eski ise ondan da yapabilir yada elinizde ki molex dönüştürücüler kalitesiz olabilir yani tamamen deneme yanılma ile bulacaksınız. Mümkünse PSU alırken böyle molex ile uğraşmıyacağınız kabloları yeterli bir PSU modeli seçin bende Cougar CMX 700w PSU var 5-6 sene oldu nerdeyse hala taş gibi çalışıyor güncel PSU'larda ki gibi bütün kabloları var 6 pin 8 pin ne ararsan var :)

Sistem aniden kapanırsa veya güç yetmezse PSU yetersizdir ama ısınma sorunu yetersiz PSU kaynaklı olmaz. Belki molex kablosu veya eski PSU kullanmanız ile alakalı olabilir. PSU 12V kanalından 468W veriyor ve bence yeterli.

Hocam bende farklı bir PSU ile test edin sizin PSU eski ise ondan da yapabilir yada elinizde ki molex dönüştürücüler kalitesiz olabilir yani tamamen deneme yanılma ile bulacaksınız. Mümkünse PSU alırken böyle molex ile uğraşmıyacağınız kabloları yeterli bir PSU modeli seçin bende Cougar CMX 700w PSU var 5-6 sene oldu nerdeyse hala taş gibi çalışıyor güncel PSU'larda ki gibi bütün kabloları var 6 pin 8 pin ne ararsan var :)
Söylediğiniz PSU modeline baktım, evet iyi fakat bütçem çok kısıtlı. Ekran kartı v.s baya masrafa soktu beni :D Yeni PSU da bana 8 pin şart bu çeviriciler falan çok sakat valla.

@55superx Oyun da o kablo çok ısındığın da erimeye başlamıştı ve birbirine değiyor sanırım çünkü kablo çok ısındıktan sonra erime kıvamına geldiğin de bir anda görüntü gidiyor ve sistem donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı