RX 570'ten GTX 1660 Ti'a geçme

f7techno

Kilopat
Daha fazla  
Aşağıdaki sisteme 8 GB RAM eklemesi yapacağım fakat değiştirmişken ekran kartımı da 1700TL'ye bulduğum ASUS TUF 1660 Ti OC modeli ile değiştirmek istiyorum. Sizce mantıklı bir seçim mi? Bu fiyata daha iyi bir upgrade seçeneği bulamadım. Bütçemi artırıp RTX 2060 almayı vesaire düşünmüyorum taksitle alacağım için, fakat önerilerinizi beklerim teşekkürler.

📌 Gigabyte RX570 4 GB Gaming RGB GPU
📌 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz CPU
📌 G.Skill 8 GB RipjawsV DDR4 3000MHz CL15 RAM
📌 MSI B350M PRO-VD Plus MOTHERBOARD
📌 WD Blue 3.5" 500GB HDD
📌 Crucial BX500 120GB SSD
📌 ASTRO 650W 80Plus Power RGB CASE

Aşağıdaki sisteme 8 GB RAM eklemesi yapacağım fakat değiştirmişken ekran kartımı da 1700TL'ye bulduğum ASUS TUF 1660 Ti OC modeli ile değiştirmek istiyorum. Sizce mantıklı bir seçim mi? Bu fiyata daha iyi bir upgrade seçeneği bulamadım. Bütçemi artırıp RTX 2060 almayı vesaire düşünmüyorum taksitle alacağım için, fakat önerilerinizi beklerim teşekkürler.

📌 WD Blue 3.5" 500GB HDD
Tamamen size kalmış, aralarında yine hissedilir bir performans farkı olur fakat elinizde şuan neredeyse bütün oyunları 1080P 60+ açan bir ekran kartı var. Minimum 2060 gibi bir ekran kartına geçmeniz daha iyi olur. Yine de 1660 Ti almak isterseniz TUF-Dual-Phoenix üçlüsünden uzak durun, canınız sıkılmasın.

Tamamen size kalmış, aralarında yine hissedilir bir performans farkı olur fakat elinizde şuan neredeyse bütün oyunları 1080P 60+ açan bir ekran kartı var. Minimum 2060 gibi bir ekran kartına geçmeniz daha iyi olur. Yine de 1660 Ti almak isterseniz TUF-Dual-Phoenix üçlüsünden uzak durun, canınız sıkılmasın.

Nedense sistemden genel olarak memnun değilim bu yüzden 1660ti ve 8gb ram beni rahatlatacak gibi hissediyorum. PUBG'de en düşük ayarlarda durmadan drop yiyor olmam ve düşük fpsim, forzada drop yiyor olmam beni delirtiyor. Sıcaklık değerlerim, kullanım değerlerim gayet normal. Peki 1-2 sene daha bekleyip RTX 2060 dengi yeni nesil bir kartı alabilir miyim acaba bu sisteme? İşlemcim besler mi?
Bir de neden tuf dual ve phoenixten uzak durmalıyım anlatabilirseniz çok sevinirim

Nedense sistemden genel olarak memnun değilim bu yüzden 1660ti ve 8gb ram beni rahatlatacak gibi hissediyorum. PUBG'de en düşük ayarlarda durmadan drop yiyor olmam ve düşük fpsim, forzada drop yiyor olmam beni delirtiyor. Sıcaklık değerlerim, kullanım değerlerim gayet normal. Peki 1-2 sene daha bekleyip RTX 2060 dengi yeni nesil bir kartı alabilir miyim acaba bu sisteme? İşlemcim besler mi?

Bir de neden tuf dual ve phoenixten uzak durmalıyım anlatabilirseniz çok sevinirim
Bahsettiğim üç modelin soğutma blokları aşırı ufak ve 1660-1660 Ti için yetersiz. Oyunlara girdiğinizde kasanızda iyi bir hava akışı olsa bile 80+ dereceleri görecek, ayrıca kendini soğutmak için fanları hızlı döndüreceğinden sesli de çalışacak. Az bir miktar daha koyup sağlam soğutmalı bir modelini almanız çok daha iyi olur. Sıcaklık, fan sesi gibi şeylerle uğraşmadan düzgünce oyun oynayın. Ayrıca neredeyse sistemlerimiz aynı, PUBG oynamadım hiç ama oyunlarda drop yemiyorum. Büyük ihtimal Ryzen ile tek kanal RAM kullanmanızdan kaynaklanıyor ama size GPU da yetmiyor olabilir. Kesin bir şey diyemem.

📌 WD Blue 3.5" 500GB HDD
Ram eklemesi yaparak sistemin performansını arttırabilirsiniz. 1660 ti model alıcaksanız biraz ücretinizi arttırıp ROG STRİX modeli almanızı öneririm nedeni ise soğutma konusunda baya başarılı bir model. Bütçeniz yok ise dilediğiniz gibi TUF modeli olan 1660 ti alabilirsiniz. Sonuçta 2 modelde rx 570 den üst düzeydir.

📌 WD Blue 3.5" 500GB HDD
Hocam TUF alacağınıza Rog Strix alın kafanız rahat olsun. Ben Rog Strix kullanıyorum hocam, ekran kartı kullanımı %99 olduğunda dahi sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor. Size tavsiyem hocam Rog Strix almanızdır.

@@f7techno

Öncelikle acil bir RAM takviyesi yapmanızı öneririm. Sonra yine aynı oyunlarda drop vs oluyor mu bakarsınız duruma göre değerlendirirsiniz.

2 hafta içerisinde aynı ramden alıyorum bir aksilik çıkmazsa. İndirim var diye acele edecektim fakat böyle aceleye gelmesini de pek istemiyorum doğrusu. Sanırım bir süre daha bekleyip ramlerle de test yapacağım.

Ryzen işlemcilerde singel channel RAM FPS dropların en büyük sebebi. Ekran kartından ziyade şuan için dual channela geçmen lazım, hem performans artışı olur hem de droplardan kurtulursun. TUF modelleri soğutma konusunda cok zayıf onun yerine Asus Dual EVO modeli 1799TL'ye düşebiliyor Itopya indirimlerinde. Yinede şahsi görüşüm RX 570 144HZ kullanmayacaksan, 1080p 60-75HZ için gayet yeterli boşuna masraf etmiş olursun.

Ryzen işlemcilerde singel channel RAM FPS dropların en büyük sebebi. Ekran kartından ziyade şuan için dual channela geçmen lazım, hem performans artışı olur hem de droplardan kurtulursun. TUF modelleri soğutma konusunda cok zayıf onun yerine Asus Dual EVO modeli 1799TL'ye düşebiliyor Itopya indirimlerinde. Yinede şahsi görüşüm RX 570 144HZ kullanmayacaksan, 1080p 60-75HZ için gayet yeterli boşuna masraf etmiş olursun.
Çok teşekkürler yorumun için. Fakat birkaç sene sonra bu sistem yetmediğinde tamamını değişmeden güncel bir ekran kartıyla upgrade yapabilir miyim merak ediyorum. Şu an ekran kartımda sabit kalmak mantıklı geliyor gelen cevaplara bakılırsa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı