RX 580 "2048 sp" ne demek?

Hakan203

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı almayı düşünüyorum bunu buldum ancak fazla da anlamadığımdan fake olabileceğini düşündüm hazır sistem içerisinde kart ayrı alacaktm. Kart bilgilerinde RX 580 2048 sp yazıyor. Bu ne demek bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı almayı düşünüyorum bunu buldum ancak fazla da anlamadığımdan fake olabileceğini düşündüm hazır sistem içerisinde kart ayrı alacaktm. Kart bilgilerinde RX 580 2048 sp yazıyor. Bu ne demek bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

2048 sp farklı bir model olduğunu düşünüyorum ilk defa duyuyorum çünkü aşağıya 2 tane site bırakıyorum birinde RX 580 2048 sp ve RX 580 arasında ki fark diğerinde ise bilgileri

Anladım birazcık daha açabilir misiniz lütfen. Yani ben ekran kartından çok anlamam, anlamayan kesimin birçoğu gibi YouTube FPS testlerine bakıyorum. Bu sebepten hani bir kıyas yapsanız atıyorum performansı rx 580 dek düşük rx 570 le aynı performans da gibi gibi. Teşekkürler.

Anladım birazcık daha açabilir misiniz lütfen. Yani ben ekran kartından çok anlamam, anlamayan kesimin birçoğu gibi YouTube FPS testlerine bakıyorum. Bu sebepten hani bir kıyas yapsanız atıyorum performansı rx 580 dek düşük rx 570 le aynı performans da gibi gibi. Teşekkürler.
Yüksek ihtimal ile bu yanıtı görmeyeceksiniz ama ben yine de cevaplayayım. RX 580 2048SP kullanıcısı olarak söylüyorum, 2048SP kartlar RX 470/570 kartların (Yani, 2048 adet stream processor olan) kartların BIOS modding ile RX 580 2048SP hale gelmesinden oluşur. Kendileri çin piyasasında ve mining piyasasında aşırı rağbet gören kartlardır.

RX 470'i 580 2048SP'ye çevirdiğiniz zaman TDP değerinde +30W'lık bir artış, ve voltaj değerleri 1.05V'dan 1.15'e çıkar. Aynı şekilde clock yani hız değerleri de stock RX 470'e göre daha hızlı olur. Genellikle 1284 MHz Core veya 1306 MHz Core, 1750MHz memory olur. Overclock ile yaklaşık olarak 1400/1450 Core, 2150/2200 memory hızları görülebilir.

Yüksek ihtimal ile bu yanıtı görmeyeceksiniz ama ben yine de cevaplayayım. RX 580 2048SP kullanıcısı olarak söylüyorum, 2048SP kartlar RX 470/570 kartların (Yani, 2048 adet stream processor olan) kartların BIOS modding ile RX 580 2048SP hale gelmesinden oluşur. Kendileri çin piyasasında ve mining piyasasında aşırı rağbet gören kartlardır.

RX 470'i 580 2048SP'ye çevirdiğiniz zaman TDP değerinde +30W'lık bir artış, ve voltaj değerleri 1.05V'dan 1.15'e çıkar. Aynı şekilde clock yani hız değerleri de stock RX 470'e göre daha hızlı olur. Genellikle 1284 MHz Core veya 1306 MHz Core, 1750MHz memory olur. Overclock ile yaklaşık olarak 1400/1450 Core, 2150/2200 memory hızları görülebilir.
Hocam bende yeni aldım aynı ekran kartını ve benimki de büyük ihtimalle mining görmüş. Kontrol ettirdim sıcaklık değerleri olarak iyi. Sence iade etmeli miyim. Kullanıcısı olarak ne dersin.

Hocam bende yeni aldım aynı ekran kartını ve benimki de büyük ihtimalle mining görmüş. Kontrol ettirdim sıcaklık değerleri olarak iyi. Sence iade etmeli miyim? Kullanıcısı olarak ne dersin.

Eğer ki önceden oyun için kullanılmış RX 470 8 GB ise sorun olmaz. Mining ise yine sorun olacağını sanmıyorum çünkü GPU chip, kapasitörler, PCB parçaları vs. hep değişiyor. Sıcaklıklar da iyi ise sorun yok.

Hangi markadan aldınız? Afox mu? Mllse, jingshuo, befast, soyo gibi markalar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki önceden oyun için kullanılmış RX 470 8 GB ise sorun olmaz. Mining ise yine sorun olacağını sanmıyorum çünkü GPU chip, kapasitörler, PCB parçaları vs. hep değişiyor. Sıcaklıklar da iyi ise sorun yok.

Hangi markadan aldınız? Afox mu? Mllse, jingshuo, befast, soyo gibi markalar mı?
Xfx usta ama fanını değiştirmişler söyledi zaten bana satan kişi, his marka takmışlar.

Eyw teşekkür ederim

RX 580 ve 570 ortak olarak Polaris 20 kod adlı GPU çipini kullanmakta. Bu çip tam olarak 2304 SP'ye (Stream Processor / NVIDIA ekran kartlarındaki CUDA çekirdeklerinin karşılığı) sahip. RX 570 bu çipin kırpılmış versiyonunu, yani bazı SP'leri devre dışı bırakılmış versiyonunu kullanırken -ki RX 570 2048 SP'ye sahip, 256 SP devre dışı bırakıldığı için çip içinde-, RX 580 ise bu çipin tam yani kırpılmamış hâlini (yani çipteki 2304 SP'yi) aktif bir şekilde kullanıyor. @avkila.tech'in de dediği gibi, RX 580 2048SP modeli, normal RX 580'e özel BIOS atılıp piyasaya sunulan versiyonu, bu tip BIOS'lar ile bu tip RX 500 serisi kartlar modlanabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı