İş yerinde geçen olaylar ve işten ayrılmak

PatatesliSucuk

Decapat
Bugün, üzerinden iki gün geçmiş komik ve eğlenceli bir olayı paylaşmak istiyorum. Yaklaşık iki ay önce yeni bir işe girmiştim. Zaten deneyimli olduğum için işimi de güzel yapıyordum. Hayatta çok kasan bir insan değilim genelde yarını düşünmeden, günü/anı yaşayan biriyim. Bu yüzden bazen iş kıyafetlerim kirli olabiliyor. Yaklaşık yirmi otuz tane tişörtüm var, hepsi un içinde.

Yeni müdür gelmişti, bana bunları yıkayıp yarın getir dedi. Ben de tamam dedim ve tişörtleri eve götürdüm. Sonrasında, yıkamadan geri getirdim. Müdürlerin yüzleri biraz düştü. Asıl müdür, yarın da yıkamazsan direkt şimdi git dedi. Ben de düşünmem lazım dedim. Bunun üzerine sakin bir şekilde, tamam, şimdi git dedi. Ben de hemen toparlanıp çıktım. Ben çıkarken yüzüne bakmadım ama çok kızgın bakıyordu. Çıkış sebebi mi anlatmak istedim daha doğrusu kovmadılar orada durabilirdim hakkım var fakat onların o yüzünü görmek benim için yeterliydi ancak benim gibi biri böyle saçma bir sebepten dolayı işten atılabilir. Birkaç gün gelmeyince zaten direkt kovabiliyorlar onlara yine de kolaylık sağladım. Size anlatmak istediğim şey ise tek bile kalsanız kimseye boyun eğmeyin umarım diğer işe gireceklere işinde iyi olmalarına rağmen böyle muamele yapmazlar. Onlara anlatmak istediğim şey ise deneyimsiz eleman almayın 1 ayda 2 kişi kovduk ki bu sadece benim gördüğümdü. Olan bizlere oldu öğretene kadar ki öğrenmek istemiyorlardı zaten.

Günlük yaşadığım olaylardan küçük bir parça anlatmak istedim. Ciddiye almayın genelde kendi yüzümden böyle şeyler yapabiliyorum. Bazen bu durum benim zararıma oluyor ama pek kafaya takan biri değilim. Esenlikler dilerim.

Bugün, üzerinden iki gün geçmiş komik ve eğlenceli bir olayı paylaşmak istiyorum. Yaklaşık iki ay önce yeni bir işe girmiştim. Zaten deneyimli olduğum için işimi de güzel yapıyordum. Hayatta çok kasan bir insan değilim genelde yarını düşünmeden, günü/anı yaşayan biriyim. Bu yüzden bazen iş kıyafetlerim kirli olabiliyor. Yaklaşık yirmi otuz tane tişörtüm var, hepsi un içinde.

Yeni müdür gelmişti, bana bunları yıkayıp yarın getir dedi. Ben de tamam dedim ve tişörtleri eve götürdüm. Sonrasında, yıkamadan geri getirdim. Müdürlerin yüzleri biraz düştü. Asıl müdür, yarın da yıkamazsan direkt şimdi git dedi. Ben de düşünmem lazım dedim. Bunun üzerine sakin bir şekilde, tamam, şimdi git dedi. Ben de hemen toparlanıp çıktım. Ben çıkarken yüzüne bakmadım ama çok kızgın bakıyordu. Çıkış sebebi mi anlatmak istedim daha doğrusu kovmadılar orada durabilirdim hakkım var fakat onların o yüzünü görmek benim için yeterliydi ancak benim gibi biri böyle saçma bir sebepten dolayı işten atılabilir. Birkaç gün gelmeyince zaten direkt kovabiliyorlar onlara yine de kolaylık sağladım. Size anlatmak istediğim şey ise tek bile kalsanız kimseye boyun eğmeyin umarım diğer işe gireceklere işinde iyi olmalarına rağmen böyle muamele yapmazlar. Onlara anlatmak istediğim şey ise deneyimsiz eleman almayın 1 ayda 2 kişi kovduk ki bu sadece benim gördüğümdü. Olan bizlere oldu öğretene kadar ki öğrenmek istemiyorlardı zaten.

Günlük yaşadığım olaylardan küçük bir parça anlatmak istedim. Ciddiye almayın genelde kendi yüzümden böyle şeyler yapabiliyorum. Bazen bu durum benim zararıma oluyor ama pek kafaya takan biri değilim. Esenlikler dilerim.
Hocam bende mesela bu yaz bir AVM içinde bulunan eğlence yerinde işe girmiştim adam bir süre sonra bana sormadan niye gidiyorsunuz demeye başlamıştı. Bir de farklı olaylardan ben buna tilt oldum oda bana falan neyse bir gün Shift'im sabahtı işten çıkma saatim geldi bende çıkacağım dedimki bu bizi yine laf etmesin diye "****** bey ben çıkıyorum " dedim bu da gidip bana bekle biraz falan dedi baktım bu gidip de milletle makara kikiri ediyor, küfür edip soyunma odasına gittim. Neyse üstümü değiştirdim iş arkadaşım diyor ki ***** bey seni arıyor bu beni görünce 15 dk tartıştık neymiş benden habersiz niye çıkıyorsun, biraz bekle, kendi kendinize iş yapıyorsunuz falan filan 15-20 dk yedi orada tartıştık ben ona o bana iyice tilt oldu o sinirle eve gittim. Dahası biz erkekler olarak oyuncak makinelerinin ticketlerini değiştiririz ama arada bilet sıkışır falan teknik eleman olur ona söyleriz oda yoktu 1-2 defa bilet sıkışması benim mesai saatlerimin sonuna denk geldi bende teknik olmayınca oradaki müdüre söyledim çünkü bu adam orada 5 yıldan fazladır çalışıyor ve teknik konusunda az çok bir şey biliyor. Neyse haber veriyorum sonra mesai saatim dolunca üzerimi falan değiştiriyorum bu bana laf edip "oğlum ne biçim iş yapıyorsunuz makineyi bırakıp gidiyorsunuz", falan filan boş yapıyor ya kardeşim haber verip gidiyorum suçluyum haber vermesen yine suçlusun orada mesai saatim bitince benim orada bir ilgim kalmaz mantıken. Neyse bu da benim yaşamış olduğum bir şeydi bu yaz seninle çok alakalı olduğu söylenir mi bilmiyorum ama bu tarz bir şey görünce yazmak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı