RX 580 4 GB alınır mı?

İyi değil.
Kötü bir ekran kartı değil aslında. RX 580 8 GB modeline sahibim pişman değilim aldığıma. Neredeyse her oyunu akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.
Al işte, ben akıcı oynatmaz demiyorum... Sadece FPS'ye bakarak ekran kartı alacaksak tarihi eserleri de alalım o halde.

Kart eski, çok güç tüketiyor, yazılımsal sorunları olabiliyor, donanım olarak çok problem yaşayan kişi var. RTX 2060'tan fazla güç çekiyor kart. 1650S veya 5500 XT alacakken bu kart alınmaz, eskiden alınırdı, şimdi alınmaz. Abuk subuk bu yazdıklarıma hahaha basan insanlar var ama gram savunacak sözleri yok. Tek bildikleri RX 580 güçlüdür. Bu kadar. Keşke azıcık araştırsalar da yazsalar.
 
İyi değil.

Al işte, ben akıcı oynatmaz demiyorum... Sadece FPS'ye bakarak ekran kartı alacaksak tarihi eserleri de alalım o halde.

Kart eski, çok güç tüketiyor, yazılımsal sorunları olabiliyor, donanım olarak çok problem yaşayan kişi var. RTX 2060'tan fazla güç çekiyor kart. 1650S veya 5500 XT alacakken bu kart alınmaz, eskiden alınırdı, şimdi alınmaz. Abuk subuk bu yazdıklarıma hahaha basan insanlar var ama gram savunacak sözleri yok. Tek bildikleri RX 580 güçlüdür. Bu kadar. Keşke azıcık araştırsalar da yazsalar.
Tek sen iyi değil ve alma diyorsun, alanlar memnun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@EmreBey52 Al kullan o zaman, sorun yaşarsan da gelip AMD çöptür diye söylenme tamam mı? Alanlar memnunmuş, araştır bakalım bir forumu kaç tane AMD GPU sorunu yaşayan var.

Ayrıca ne konuda memnun? Sana diyoruz ki, kart eski ve çok güç tüketiyor. Neden inatla anlamak istemiyorsun? Burada RX 580 ''şu zamanda'' alınır diyenler neye göre alınır diyor peki? Bana mantıklı bir açıklama sunsunlar. Her konuda cevap vermeye hazırım.

Savunacağınız tek şey RX 580 iyi FPS veriyor. Tamam da neye göre? RX 5500 XT veya 1650 Super çok daha sorunsuz ve yeni ayrıca da az elektrik tüketen kartlar. Ayrıca da daha serin çalışıyorlar. Git RX 580 al, hiçbir teknik özellik bilme, sadece FPS'ye bak ve ben çok memnunum de, oldu ya. Bilmiyorsanız konuşmayın, bu kadar basit. Merak etme, şurada hiçbir bilgim olmasa bu kadar ısrarcı davranmam. Kim ısrarla RX 580 almak istiyorsa da buyursun alsın, bana ne? 185 Watt TDP ile iyi kullanımlar dilerim.

Bu kadar teknolojinin gerisinde kalmış bir toplum görmedim, yeni ürünler çıkıyor hem de çok daha iyi, hala eskiyi savunup duruyorlar. Bilgileri olduğundan da değil, tek adını duyduğu şey o olduğu için. RX 580 mi? Oooo al kardeşim al al.

Bilgisi sadece ''fazla FPS veriyorsa daha iyidir'' olan adamlarla vaktimi harcıyorum.

Burada RX 580 4 GB'ye alınmaz diyen tek kişi de ben değilim, aç bakalım bir konu 1650S/5500 XT mi RX 580 4 GB mi diye, kaç kişi 580 diyecek gör. Lütfen yap bunu tamam mı?

Ben sana alınmaması için birçok sebep sayarken sen bana 1650 Super ya da 5500 XT varken neden RX 580 4 GB almalıyız hakkında 1 tane geçerli sebep bulamıyorsun. Bulamazsın çünkü YOK! Bunu anlamayacak bir şey yok. 8 GB olanının da tek avantajı VRAM, başka bir esprisi yok. Anla bunu.

5500 XT'nin avantajı:

Çok daha düşük güç tüketimi.
Düşük Watt PSU'lar ile kullanılabilir.
Yazılımlar veya donanımsal arıza oranı daha düşük.
Çok daha az ısınıyor.
580'i FPS olarak birçok yerde geçiyor.
Yeni mimari.
7 nm üretim teknolojisi.

Daha sayayım mı? Hadi iyi akşamlar, öğrenip yorum yapalım.
 
Son düzenleme:
1300 lira fiyata RX580 4GB alma bence. Biraz daha ekle sıfır GTX1650 Super al.
@Caner Uncu
Uzun süre kullanılsa bile elektirik faturasına aylık 10 lira civarı bir fark yaratır. Sıcaklık ise kartın soğutmasına bağlı. Undervolt ile güç tüketimi azaltılabilir. RX580 ekran kartını bu kadar kötülemeye gerek yok bence. Uygun fiyata bulunursa alınabilir bir kart.
 
Uzun süre kullanılsa bile elektrik faturasına aylık 10 lira civarı bir fark yaratır.
10 TL 10 TL'dir.

Sıcaklık ise kartın soğutmasına bağlı.
Biliyorum, her kart aynı derece diye bir şey demedim. Genel olarak düşük nm ve düşük güç tüketiminden dolayı daha az sıcaklık oluyor.

Undervolt ile güç tüketimi azaltılabilir.
Her kullanıcı bunu yapmak zorunda değil.

RX580 ekran kartını bu kadar kötülemeye gerek yok bence.
Kart şu zamanda alınmamalı. Alternatifleri çok daha iyiyken 3 yıllık kartı hala körü körüne şu arkadaşın yaptığı gibi bilgisizce savunmaya gerek yok, böyle de cevap veremeyince emoji atıp geçer işte. Keşke insanlar kendisini zeki sanmasa. Büyük ihtimal okumaya bile yetmedi bir şeyleri. Haksız olmayı bu kadar kabullenemeyen bir milletiz işte, her şeyiyle kanıtladım, teknik olarak önüne serdim, hala hahaha basıp geçer o bilgi sahibi olmayıp car car konuşan arkadaşımız. İnsan bi' okuyup haksız olduğunu anlar, yok işte, klasik milletimiz.

Bakın, RX 570'in mesela günümüz için alternatifi yok gibi bir şey, 1200-1300 TL'ye daha iyi bir kart bulamıyorsunuz fakat 580'in yerine 1650S veya 5500 XT gibi bir gerçek var, bırakın artık sorunlu kartları savunmayı.

Uygun fiyata bulunursa alınabilir bir kart.
8 GB versiyon çok uygun fiyattaysa belki fakat 4 GB almanın mantığı yok.

Kısacası 3 yıllık ve şu an alternatifleri çok daha iyi olan kartı bana savunmayın. Zamanında önerdiğimiz gibi şimdi de önermemesini biliyoruz, siz de bilin, zor olmaz.

Şu hiçbir şeyden habersiz sadece ''çok iyi FPS veriyor kardeşim''ciler mesajlarıma hahaha basıyorlar ya, keşke biraz araştırsalar da bassalar o ''hahaha'' emojisini.

Söylediklerimin tamamen arkasındayım ve hepsine de sunacak kanıtım var ama sizlerin yok. Lütfen şu forumu azıcık araştırın, bakın kaç tane RX serisi kart sorunları bulacaksınız.

Deliler gibi RX 580 sevdalısı olup körü körüne bu kadar bağlıysanız alın fakat herhangi bir sorun yaşadığınızda dediğim gibi ''AMD bozuk'' diye gelmeyin.

Bu bir gerçek, AMD kartlar Nvidia'ya göre daha çok sorun çıkartıyor, özellikle de RX serisi, sürücüleri sorunlu. 20 tane sorun çözülse 50 tane sorun çıkıyor, açın bakın sürücü özetlerine, bu kadar zor değil. Açın okuyun.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı