RX 580 4 GB alınır mı?

toxicman

Hectopat
Hepinize iyi günler dilerim.
Stokta Gigabyte Rx 580 4 GB buldum. Ben mining öncesinde 8 GB alacaktım fakat bunu bile anca bulabildim. Şüpheliyim RAM'ından dolayı kısacası şimdiki oyunları açar ama ilerideki oyunları açmaz diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik takıntın varsa 4GB VRAM sana sıkıntı çıkartır. Kart sana 60 FPS sunmak ister ama VRAM izin vermez. İleriye dönüklük açısından 8GB'lık sürüm tercih edilmeli. Şimdiden bile çoğu oyunda 4GB VRAM sıkıntı çekebiliyorsun. Yerinde olsam 8GB'lık sürümü bekler, alırdım.

Bu madenci arkadaşlar yüzünden bilgisayar toplayamıyoruz. Bütün kartları sömürdüler. Bi adamda video çekmiş resmen Rx 580 fabrikası var. Çok gıcık oldum nedense. İnşallah hemen düzelir bu sıkıntı. Yoksa 4GB almak zorunda kalıcam.

RX 580 için 4 GB bellek yeterli. GTX 1070-1080 ayarında bir kart olsa neyse ama 1080 P oyun için o karta 4GB yeterli.

Üstte bir arkadaşımız bellek ile FPS kıyaslaması yapmış. Kısmen doğru ama bu kart için katılmıyorum. GPU gücü bir yere kadar bu kartın. Ne kadar doldursan da GPU işleyemedikten sonra sadece göz boyama oluyor.

Bir ekleme daha yapayım. ASUS DUAL RX 580 8G kullandım bir süre. VRAM hiçbir oyunda 4 GB boyutunu bile bulmadı. Buna rağmen FPS uçup kaçmıyordu. Doku paketleri artıp VRAM isteyince GPU gücü de isteyecektir.

Son düzenleme:
@toxicman Açıkça ifade etmek gerekir ise oyunları yüksek grafik detaylarında oynayacaksanız ki Rx 580 ile bu mümkün yapmanız gereken 8GB lık modeli beklemek.
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum şuan ki bir çok oyunda 1080p de 4GB VRAM yetersiz kalıyor. (Sadece texture detayını çok yükseğe aldığınız takdirde bile) aksini iddia edenlere aldırış etmemeni de tavsiye ederim.

RX 580 güçlü bir kart ve 8GB belleği kullanabilecek potansiyele sahip. Dolayısı ile 4GB lık modelini alıpta paranı ziyan etme derim. Kartın hakkını vererek kullanacaksanız 4GB lık modelden uzak durmakta epey yarar var.

RX 580 için 4 GB bellek yeterli. GTX 1070-1080 ayarında bir kart olsa neyse ama 1080 P oyun için o karta 4GB yeterli.

Üstte bir arkadaşımız bellek ile FPS kıyaslaması yapmış. Kısmen doğru ama bu kart için katılmıyorum. GPU gücü bir yere kadar bu kartın. Ne kadar doldursan da GPU işleyemedikten sonra sadece göz boyama oluyor.

Bir ekleme daha yapayım. ASUS DUAL RX 580 8G kullandım bir süre. VRAM hiçbir oyunda 4 GB boyutunu bile bulmadı. Buna rağmen FPS uçup kaçmıyordu. Doku paketleri artıp VRAM isteyince GPU gücü de isteyecektir.
Siz AAA yapımları ultra da oynamış olsaydınız böyle demezdiniz zira 1080p de bile 6-6.5 GB vram kullanan oyunlar var. Bizzat ekran alıntısı ile oyunlardaki VRAM kullanım değerlerini paylaştım bu konu da. 4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?
Ayrıca sizin bu söyledikleriniz Rx 580-480-470 seviyesindeki kartlar değil, Gtx 960-R9 380 seviyesindeki kartlar için uygun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı