RX 580 4 GB R5 2600 FPS sorunu

samet5323

Decapat
Ekran kartı Sapphire Nitro RX 580 4 GB önceden işlemcim i3 7100'dü darboğaz oluyordu ve bu siteye yazdım yardım amaçlı hangi işlemciyi alayım dedim R5 2600 denildi benim de gayet hoşuma gitti araştırdıktan sonra fakat aldım ve deniyorum hiç fark yok darboğaz olduğu halde 50 FPS aldığım oyun şimdi de 50 FPS ve bu benim sinirimi çok bozdu boşuna mı o kadar masraf ettim yeni ekran kartı alsam daha iyi olurdu acaba ben mi hata yaptım yoksa ekran kartında mı sorun var.

Ekran kartı 580 4 GB.
İşlemci R5 2600.
RAM 8 GB.

Sistem değişikliği yaptıktan format atıp her şeyi sıfırdan yüklemenizi tavsiye ederim sorununuzun düzelme ihtimali var gereksiz program varsa çakışıp düzensiz çalışmasına yol açabiliyor olabilir.
R5 2600 ekran kartınıza %20 oranında darboğaz yapıyor, keşke araştırsaydınız...

O işlemciyle RTX 2060, RX 5700 kullanıyorlar ve çoğu oyunda darboğaz söz konusu olmuyor RX 580emi darboğaz yapacak? Vay arkadaş.

R5 2600 Ekran kartınıza %20 oranında darboğaz yapıyor, keşke araştırsaydınız...
Şu darboğaz gösteren sitelere inanmayın diye neredeyse her başlıkta belirtiyoruz. Hangi evrende bu iki parça darboğaz yapıyormuş?

Yazar arkadaşın sorununa gelecek olursak tek çekirdek performansı olarak bu iki işlemci yakın görünüyor. Tek çekirdek gücüne bağlı oyunlarda belki çok büyük bir FPS farkı olmayabilir. Yine de Ryzen 5 2600 aldığınızda FPS değerlerinizin biraz daha iyileşmesini beklerdim. Her oyunda durum böyle mi? Bütün oyunlarda bu farkı gözlemlediniz mi? Oyunda bir şekilde FPS sınırlaması yapmış olabilir misiniz? V-sync(dikey senkronizasyon) kapalı değil mi?

R5 2600 Ekran kartınıza %20 oranında darboğaz yapıyor, keşke araştırsaydınız...

%20 Darboğaz yaptığı doğru fakat sanırım Bottleneck Calculatorden bakmışsınız ve sadece % oranına bakıp çıkmışsınız :) darboğazın olduğu kısım Ekran Kartının düşük olması ve site GTX 1070 ile değiştirmenizi öneriyor bakarken daha dikkatli bakmalısınız.

darboğaz eden kişi aklınızdan şüphe duyuyorum farcry 5 assasins creed odyssey şuanlık bunları denedim farcry 5 ultrada 1080p de 50 fps oynuyor ara sıra 45 yakın düşüyor assasins ise very high ayarlarda 35 fps de oynuyor internette ise bu ayarlar nerdeyse ultrada bu fps de sorun nerde anlamadım

Şu darboğaz gösteren sitelere inanmayın diye neredeyse her başlıkta belirtiyoruz. Hangi evrende bu iki parça darboğaz yapıyormuş?

Yazar arkadaşın sorununa gelecek olursak tek çekirdek performansı olarak bu iki işlemci yakın görünüyor. Tek çekirdek gücüne bağlı oyunlarda belki çok büyük bir FPS farkı olmayabilir. Yine de Ryzen 5 2600 aldığınızda FPS değerlerinizin biraz daha iyileşmesini beklerdim. Her oyunda durum böyle mi? Bütün oyunlarda bu farkı gözlemlediniz mi? Oyunda bir şekilde FPS sınırlaması yapmış olabilir misiniz? V-Sync(dikey senkronizasyon) kapalı değil mi?

Şu ana kadar 3 bilgisayarın verdiği veriler ile siteden baktığım zaman doğru çıktı aslında site %80 seviyesinde doğru veri veriyor fakat verilerin altındaki açıklamaları okumayıp direkt işlemcinin düşük kaldığını düşünen arkadaşlar olduğu için forumlarda bu sitelerin doğru bilgi vermediği düşünülüyor.
Darboğaz eden kişi aklınızdan şüphe duyuyorum Far Cry 5 assasins Creed Odyssey şu anlık bunları denedim Far Cry 5 Ultra'da 1080P de 50 FPS oynuyor ara sıra 45 yakın düşüyor assasins ise Very High ayarlarda 35 FPS'de oynuyor internette ise bu ayarlar neredeyse Ultra'da bu FPS'de sorun nerede anlamadım

Belleğiniz 8 GB ve frekansı düşük olabilir. İnternetten izlediğiniz testlerde 16 GB ve 3000MHz üstünde bellekler kullanılıyor olabilir. MSI Afterburner ile oyun içinde Bellek kullanımına bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı