RX 580 4 GB R5 2600 FPS sorunu

Şu ana kadar 3 bilgisayarın verdiği veriler ile siteden baktığım zaman doğru çıktı aslında site %80 seviyesinde doğru veri veriyor fakat verilerin altındaki açıklamaları okumayıp direkt işlemcinin düşük kaldığını düşünen arkadaşlar olduğu için forumlarda bu sitelerin doğru bilgi vermediği düşünülüyor.

Belleğiniz 8 GB ve frekansı düşük olabilir. İnternetten izlediğiniz testlerde 16 GB ve 3000MHz üstünde bellekler kullanılıyor olabilir. MSI Afterburner ile oyun içinde Bellek kullanımına bakın.
Sitelerin hepsi yanlış bilgi veriyor. İnanmayın dostum şöyle sitelere. Adam R5 2600 ile RX580 darboğazı olduğunu söylüyor farklı örnekle bunu belirtiyosun.

Sitelerin hepsi yanlış bilgi veriyor. İnanmayın dostum şöyle sitelere. Adam R5 2600 ile RX580 darboğazı olduğunu söylüyor farklı örnekle bunu belirtiyorsun.

İlk sayfada da belirttiğim gibi evet site %20 darboğaz vermiş fakat altındaki açıklamayı okumadan direkt olarak buraya yazmış %20 darboğaz var diye fakat açıklamaya baktığımızda işlemcinin güçlü olduğu ve RX580 ekran kartını GTX1070 ile değiştirme tavsiyesinde bulunuyor yani aslında darboğaz yok stabilite açısından en uygun GTX1070 olduğunu söylüyor site.

Mesajlara kahkaha emojisi atarak havalı oluyoruz galiba, denerim bunu ben teşekkür ederim.
@Deno07 arkadaşın dediği doğru site 1070 öneriyor çünkü en stabil çalışan ekran kartını o olarak görüyor. Ama bu sitenin güvenilir olduğunu ispatlamaz. Hatta hiçbir darboğaz sitesi güvenilir değildir benim gözümde. Şu darboğaz konusunu kapatıp arkadaşın sorununa mı odaklansak? Diğer oyunlardaki fps değerlerinizi paylaşın lütfen.

ayarlar ve fps sonucu bu

Dosya Ekleri

• ACOdyssey_2020_02_26_19_14_34_667.jpg
    ACOdyssey_2020_02_26_19_14_34_667.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 36
  • ACOdyssey_2020_02_26_19_14_38_399.jpg
    ACOdyssey_2020_02_26_19_14_38_399.jpg
    139,2 KB · Görüntüleme: 47
  • ACOdyssey_2020_02_26_19_14_45_040.jpg
    ACOdyssey_2020_02_26_19_14_45_040.jpg
    504,2 KB · Görüntüleme: 50
  • ACOdyssey_2020_02_26_19_14_49_942.jpg
    ACOdyssey_2020_02_26_19_14_49_942.jpg
    473,8 KB · Görüntüleme: 52
A

Sitelerin hepsi yanlış bilgi veriyor. İnanmayın dostum şöyle sitelere. Adam R5 2600 ile RX580 darboğazı olduğunu söylüyor farklı örnekle bunu belirtiyorsun.

Mesajlara kahkaha emojisi atarak havalı oluyoruz galiba, denerim bunu ben teşekkür ederim.
@Deno07 arkadaşın dediği doğru site 1070 öneriyor çünkü en stabil çalışan ekran kartını o olarak görüyor. Ama bu sitenin güvenilir olduğunu ispatlamaz. Hatta hiçbir darboğaz sitesi güvenilir değildir benim gözümde. Şu darboğaz konusunu kapatıp arkadaşın sorununa mı odaklansak? Diğer oyunlardaki FPS değerlerinizi paylaşın lütfen.

Hayır kahkaha emojisini önce arakdaşın attığını görünce bende ona kahkaha emojisi attım lütfen yanlış anlamayın. Ayrıca sitelerde Advanced Settings isimli bir kısım var fazla bilgisi olmayan kullanıcılar bunu ayarlamadan geçiyor. Bu ayar menüsünde varsayılan olarak %100 GPU %100 CPU kullanılmaya çalıştığında size ne sonuç verir sorusunun cevabını veriyor yani mantıken de RX580 4 GB ekran kartının R5 2600 ile kullanılırken ikisin birden %100'de çalışması gibi bir durum olmayacağı için site ekran kartının yükseltilmesi gerektiğini ve hem işlemci hem ekran kartının %100 kullanılabileceği bir parça öneriyor normalde de RX580 4 GB %100 seviyelerinde çalışırken R5 2600 oyundan oyuna %30-50 arası kullanılacağı için sitelerde işlemciyi bu seviyelere düşürdüğümüzde sitelerin bize %1-5 ile darboğaz vereceğini görebiliriz ki bu da normal bir durum çünkü her program her oyunun gerektirdiği sistem gereksinimleri farklı olduğu için bize %1 ila %5 seviyesinde bir darboğaz veriyor. Ve evet siteler %100 doğrudur bende demiyorum.
Ayarlar ve FPS sonucu bu

Bellek kullanımlarınız yüksek benimde R5 2600 RX570'li sistemimde tek kanal 8 GB 3000MHz bellek varken Forza Horizon 4'te ara sıra takılma yaşıyordum ve High ayarlarda 60FPS, Very High ayarlarda 45-50FPS alıyordum. Aynı bellekten 1 tane daha takınca sorunum çözüldü Very High ayarlarda 60FPS takılmadan oynayabiliyorum. Uzun lafın kısası belleklerinizi bütçeniz varsa 1 adet daha 8 GB bellek takmanızı öneririm.

A

Hayır kahkaha emojisini önce arakdaşın attığını görünce bende ona kahkaha emojisi attım lütfen yanlış anlamayın. Ayrıca sitelerde Advanced Settings isimli bir kısım var fazla bilgisi olmayan kullanıcılar bunu ayarlamadan geçiyor. Bu ayar menüsünde varsayılan olarak %100 GPU %100 CPU kullanılmaya çalıştığında size ne sonuç verir sorusunun cevabını veriyor yani mantıken de RX580 4 GB ekran kartının R5 2600 ile kullanılırken ikisin birden %100'de çalışması gibi bir durum olmayacağı için site ekran kartının yükseltilmesi gerektiğini ve hem işlemci hem ekran kartının %100 kullanılabileceği bir parça öneriyor normalde de RX580 4 GB %100 seviyelerinde çalışırken R5 2600 oyundan oyuna %30-50 arası kullanılacağı için sitelerde işlemciyi bu seviyelere düşürdüğümüzde sitelerin bize %1-5 ile darboğaz vereceğini görebiliriz ki bu da normal bir durum çünkü her program her oyunun gerektirdiği sistem gereksinimleri farklı olduğu için bize %1 ila %5 seviyesinde bir darboğaz veriyor. Ve evet siteler %100 doğrudur bende demiyorum.

Bellek kullanımlarınız yüksek benimde R5 2600 RX570'li sistemimde tek kanal 8 GB 3000MHz bellek varken Forza Horizon 4'te ara sıra takılma yaşıyordum ve High ayarlarda 60FPS, Very High ayarlarda 45-50FPS alıyordum. Aynı bellekten 1 tane daha takınca sorunum çözüldü Very High ayarlarda 60FPS takılmadan oynayabiliyorum. Uzun lafın kısası belleklerinizi bütçeniz varsa 1 adet daha 8 GB bellek takmanızı öneririm.
Ben isim vermedim. Fps değerleri normal gibi geldi bana, ultrada oynuyorsunuz oyunu. Rainbow Six Siege oyununuz varsa onun da fps değerlerini atar mısınız? İşlemci isteyen oyunlarda çok farklı değerler alacağınıza eminim. 2600 Alarak hata yapmamışsınız üzülmeyin

rainbow six siege malesef yok yüklemedim fakat gta 5 var o da işlemciye dayalı bir oyun onu merak ediyorum şuan iniyor en yakın zamanda deniyeceğim ram 16 gb di fakat para bulamadığım için sattım en kısa sürede yeniden alıcam ama bana o yüzden gelmiyor yani ram düşük diye fps oranları bu kadar düşük olması inandırıcı değil başka bir şey olması lazım

Rainbow Six Siege maalesef yok yüklemedim fakat GTA 5 var o da işlemciye dayalı bir oyun onu merak ediyorum şu an iniyor en yakın zamanda deniyeceğim RAM 16 GB'di fakat para bulamadığım için sattım en kısa sürede yeniden alacağım ama bana o yüzden gelmiyor yani RAM düşük diye FPS oranları bu kadar düşük olması inandırıcı değil başka bir şey olması lazım

2 Tane video izledim birisinde RX580 8 GB R5 2600 ve 8 GB bellek kullanıyor aynı ayarlarda 35-40FPS veriyor FPS olarak aynı sayılır bir problem yok. Başka bir videoda ise yine R5 2600 RX580 8 GB ve 16 GB bellek ile hemen hemen hepsi High ayarlarda 40-50FPS veriyor. Fakat bellek kullanımları ona rağmen 5GB altında sanırım sizde arkaplanda çalışan farklı uygulamalar var ve FPS değerleri de gayet normal oyunda takılma var mı?

35 fps göre nasıl takılma varsa o kadar takılma hissi veriyor arka planda herhangi bir zorlayıcı program yok yeni format atıldı ve son sürüm ekran kartı sürücüsü yüklü

rainbow six siege malesef yok yüklemedim fakat gta 5 var o da işlemciye dayalı bir oyun onu merak ediyorum şuan iniyor en yakın zamanda deniyeceğim ram 16 gb di fakat para bulamadığım için sattım en kısa sürede yeniden alıcam ama bana o yüzden gelmiyor yani ram düşük diye fps oranları bu kadar düşük olması inandırıcı değil başka bir şey olması lazım
Yüklediğinizde paylaşın. İşlemci kullanımı yüzde 30'larde geziyorsa problem yok demek. FPS değerlerine bir de o zaman bakalım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı