RX 580 83 derece

kular14

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. RX580 ekran kartı kullanıyorum ASUS Dual modeli. Oyunlarda AC Origins'de mesela 78 derece ile 83 derece arasında oluyor sıcaklıklar. Boştayken 33-40 derece.

83 derece yüksek bir rakam galiba. Ama 100 saat boyunca da full yükte çalıştırsam ekran kartını hiç 84 derece olmadı. Acaba ekran kartının göğüsleyebildiği bir sıcaklık mıdır bu sıcaklık. Bu sıcaklıkta ekran kartımın yanma riski var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual'ın soğutması iyi olmadığı için aşağı yukarı normal değerler. Voltajı kısarak daha da aşağı çekebilirsin sıcaklıkları. Yanma riski yok.

83 dereceden hiç yukarı çıkmıyor olması nedendir acaba. Tabi cıkmasını istemem ama merak ettim doğrusu.

85'i geçtikten sonra endişelenmeye başlayabilirsiniz. Bir çok ısınma konusu var buna benzer değerlerde. Hepsine de hemen hemen aynı şeyi yazıyorum. Ekran kartları sıcağa dayanıklı parçalar, tamam 83 derece bal döküp yalanacak bir değer değil fakat çok fazla endişe etmenize de gerek yok. Kimi markaların soğutmaları iyi olmadığından bazen bu değerler yükselebiliyor. Armor modeller için de kötü demişlerdi ancak 75'i geçtiğini henüz görmedim.

İçinizin rahat etmesi bakımından fan hızlarını manuel olarak artırabilirsiniz. Rahatsız edecek bir gürültü olursa fanlardan dolayı, voltaj düşürerek daha büyük ölçüde rahatlama sağlarsın.

@kular14 Kartın maksimum sıcaklığı 83 derecedir. Çoğu kart belli bir sıcaklıktan sonra sıcaklığın daha fazla artmaması için fan hızını arttırır o da yetmezse kartın hızını düşürür yani bir şekilde o sıcaklığın üstüne çıkartmaz.

Kartın yanması imkansız gibi bir şey.

Teşekkür ederim

Kart’ın fan devirini MSİ afterburner ile arttırarak durumu aşabilirsin. Kafam ses’e dayanır diyorsan tabi ki.

Dostum ben de rx580 kullanıyorum ve hiç 75 üstü sıcaklığa ulaşmadım. Oynayıpta gözlemlediğim oyunlar Battlefront 2, Witcher 3, For Honor gibi grafikli oyunlardı üstelik. Acaba macunu falan mı değiştirsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…