RX 580 83 derece

İyi günler. RX580 ekran kartı kullanıyorum ASUS Dual modeli. Oyunlarda AC Origins'de mesela 78 derece ile 83 derece arasında oluyor sıcaklıklar. Boştayken 33-40 derece.

83 derece yüksek bir rakam galiba. Ama 100 saat boyunca da full yükte çalıştırsam ekran kartını hiç 84 derece olmadı. Acaba ekran kartının göğüsleyebildiği bir sıcaklık mıdır bu sıcaklık. Bu sıcaklıkta ekran kartımın yanma riski var mıdır?
Bizzat kullanıyorum Dual modelini. Stok halde 86 dereceye kadar çıkıyor. Ancak undervolt yaparak ETS 2 gibi az enerji tüketen oyunlarda 68-69, The Witcher, BF5 gibi abanan oyunlarda 75-76 derecelere kadar düşürdüm. Tavsiyem undervolt yapman.

1.5 sene oluyor pc yi toplayalı. Kasada 2 fan var biri önden içeri üflüyor diğeri arkada dışarı. Üste 2 tane fan takıcam. Umarım bi faydası olur.
Bizzat kullanıyorum Dual modelini. Stok halde 86 dereceye kadar çıkıyor. Ancak undervolt yaparak ETS 2 gibi az enerji tüketen oyunlarda 68-69, The Witcher, BF5 gibi abanan oyunlarda 75-76 derecelere kadar düşürdüm. Tavsiyem undervolt yapman.

Undervolt olayından tırsıyorum acıkcası. Herhangi bir pc parcasının elektrik ayarlarıyla oynamak geri dönüşü olmayan zararlara sebep olucak gibi hissettiriyor. Peki 83 dereceden 75 dereceye düşürmemin faydası ne olucak. Dahamı cok fps alıcam.
Kasanın yan kapağını açmamın bir faydası veya zararı olurmu.

Bilmediğimden dolayı bende bakmıştım fanlarınızı doğru taktığınızdan emin olun birisi içeri hava alacak şekilde konuluyor arkadaki de tersi monte ediyorsunuz. Ayrıca 1.5 sene uzun bir zaman kartınızı çıkarıp temizleyip termal macun da yenileyebilirsiniz.

Açıkcası kart ilk geldiği günden beri böyle. Ağır oyunlarda 83 ü geçmedi hep. Temizlikte yapıyorum zaten kasaya. Sanırım kartın doğası bu.

İyi günler. RX580 ekran kartı kullanıyorum ASUS Dual modeli. Oyunlarda AC Origins'de mesela 78 derece ile 83 derece arasında oluyor sıcaklıklar. Boştayken 33-40 derece.

83 derece yüksek bir rakam galiba. Ama 100 saat boyunca da full yükte çalıştırsam ekran kartını hiç 84 derece olmadı. Acaba ekran kartının göğüsleyebildiği bir sıcaklık mıdır bu sıcaklık. Bu sıcaklıkta ekran kartımın yanma riski var mıdır?

Afterburner'dan otomatik fan ayarını açın. Ben kendim 40 derece'de %40 60 derecede %60 olarak sıcaklığa göre fan dönme yüzdesini eşit şekilde çalıştırıyorum. Bu şekilde bir deneyip tekrar atar mısınız?

Afterburner'dan otomatik fan ayarını açın. Ben kendim 40 derece'de %40 60 derecede %60 olarak sıcaklığa göre fan dönme yüzdesini eşit şekilde çalıştırıyorum. Bu şekilde bir deneyip tekrar atar mısınız?

Zaten 83 derecede kendisi %85 ayarlarında kullanıyor fanı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    611,5 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
@kular14 Undervolt birçok avantaj sağlar. Kart daha serin çalışacak, fanlar daha düşük devirde döndüğü için kısa sürede yıpranmayacak. Voltaj arttırmadan performans artışı istiyorsan bellek gecikmelerini düşürebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı