RX 580 8GB sistem yükseltme

SSD yok ama biraz daha bekleyip bir tane 512GB almayı düşünüyorum. Win 10+ BF1 dosya boyutu yetiyor.
O zaman RAM den kısmaya gerek yok. Dediğim yukardaki sistemi alabilirsiniz. Ryzen 1300X'e gelince 1. Nesil tek çekirdek performansında baya geri kalmakta bu FPS'i bariz etkiler gibime geliyor. 2. Nesil biraz daha düzeltilmiş durumda.

O zaman RAM den kısmaya gerek yok. Dediğim yukardaki sistemi alabilirsiniz. Ryzen 1300X'e gelince 1. Nesil tek çekirdek performansında baya geri kalmakta bu FPS'i bariz etkiler gibime geliyor. 2. Nesil biraz daha düzeltilmiş durumda.

O zaman üçe beşe bakmamız gerekiyor. Normalde i5 - 7. ve ya 8. nesil alacaktım ama adamlar her sene yeni işlemci çıkartıp, anakartı değiştirmek gerektiği için AMD'ye yöneleceğim. Bilgi için teşekkürler.

O zaman üçe beşe bakmamız gerekiyor. Normalde i5 - 7. ve ya 8. nesil alacaktım ama adamlar her sene yeni işlemci çıkartıp, anakartı değiştirmek gerektiği için AMD'ye yöneleceğim. Bilgi için teşekkürler.
İntel atağa geçmez ise batacak gibi duruyor. AMD çoklu çekirdekte İnteli geçti bile. Tek çekirdeğe yaklaşması da uzun sürmez. İntel 14 NM sokette kaldı AMD yaş almış gibi 7 NM çıkartacağız diyor. 2020'ye kadar AMD AM4 soketleri destekleyecek sanırım. 2020'den sonrası büyük ihtimal yeni soket çıkacaktır.

İntel atağa geçmez ise batacak gibi duruyor. AMD çoklu çekirdekte İnteli geçti bile. Tek çekirdeğe yaklaşması da uzun sürmez. İntel 14 NM sokette kaldı AMD yaş almış gibi 7 NM çıkartacağız diyor. 2020'ye kadar AMD AM4 soketleri destekleyecek sanırım. 2020'den sonrası büyük ihtimal yeni soket çıkacaktır.

Hayatım boyunca AMD ekran kartı ve İntel işlemcikullanmışımdır. Uzun zamandır bilgisayar toplamıyordum şans eseri i7-3770 non-k işlemcili Sapphire R9 290x modelli bir bilgisayar buldum, bir ay sonra elektrik kesilince ekran kartı yandı ve yeni kart almak zorunda kaldım. Bunun üstünede kesintisiz güç kaynağıda almak zorunda kaldım. Bilgisayarın üstünde bulunan anakart çok kötü ve ofis versiyonu bir anakarttı zar zor çıkma anakart buldum ve bilgisayar şaha geçti. Bu çıkma anakartın üstünde i7-2600k işlemci vardı ve non-k'dan daha iyi performans verdi. Son olarakta 1155 soketli anakart bulmak ayrı bir dertmiş. Bulduğum bir iki tane sıfırıda 2000tl civarında satıyorlardı. Sonra intele veda etmem gerektiğine kadar verdim.

Hayatım boyunca AMD ekran kartı ve İntel işlemci kullanmışımdır. Uzun zamandır bilgisayar toplamıyordum şans eseri i7-3770 non-k işlemcili Sapphire R9 290x modelli bir bilgisayar buldum, bir ay sonra elektrik kesilince ekran kartı yandı ve yeni kart almak zorunda kaldım. Bunun üstünede kesintisiz güç kaynağıda almak zorunda kaldım. Bilgisayarın üstünde bulunan anakart çok kötü ve ofis versiyonu bir anakarttı zar zor çıkma anakart buldum ve bilgisayar şaha geçti. Bu çıkma anakartın üstünde i7-2600k işlemci vardı ve non-k'dan daha iyi performans verdi. Son olarakta 1155 soketli anakart bulmak ayrı bir dertmiş. Bulduğum bir iki tane sıfırı da 2000tl civarında satıyorlardı. Sonra intele veda etmem gerektiğine kadar verdim.

Gerçi biz İnteli ne kadar kötülesekte fanboylardan kurtaramıyoruz. Tabii şimdi i9-9900K aldım kanka demek mi havalı, yoksa AMD Ryzen 2700X aldım demek mi havalı :) Param olsa mis gibi AMD sistem dizeceğim ama para yok ne yapalım. :( i5-3210M ve AMD HD 7600M ile geçinip gidiyoruz :)

İşin sonucuna bakarsak sanırım AMD nin İnteli geçmesi çok uzun sürmeyecek.

Gerçi biz İnteli ne kadar kötülesekte fanboylardan kurtaramıyoruz. Tabii şimdi i9-9900K aldım kanka demek mi havalı, yoksa AMD Ryzen 2700X aldım demek mi havalı :) Param olsa mis gibi AMD sistem dizeceğim ama para yok ne yapalım. :( i5-3210M ve AMD HD 7600M ile geçinip gidiyoruz :)

İşin sonucuna bakarsak sanırım AMD nin İnteli geçmesi çok uzun sürmeyecek.

Benimde öyle, R9 290x'e 500w koymuşlar yetmediği için gidip güç kaynağı aldım, sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi:) Anakart,ram ve işlemci değişince yeni bir bilgisayar oluyor. Valla ekran kartı yanmasaydı bu işlere hiç girmeyecektim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Anakart: Ejderyalı B450 TOMAHAWK
RAM: (2x8) 16 GB 3200MHZ Corsair RAM

Toplam: 2953 TL

Yani güzel oldu bence. Benden daha iyi önerenler olacaktır tahminimce. RAM leri 3000 MHZ yapıp SU800 128 GB SSD alınabilir SSD yoksa.

RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog (2 tane)

SSD: ADATA Ultimate SU800 128GB SATA 3 SSD ASU800SS-128GT-C - Nanokatalog

Toplam: 3004 TL

SSD almaya ihtiyacınız yokmuş yukarıdakini alın.

Bugün internette anakartları biraz araştırdım; Asus ve MSI Tomahawk'lardan çok şikayet edenler var ama B350 miydi yoksa B450 mi onu hatırlamıyorum, işlemciye ve ramlere yapılan O.C'larda sorun çıkartıyormuş. Kullananlar da MSI x370 gaming'i tavsiye ediyor. Bu konu hakkında ne
düşünüyorsunuz.

MSI B450(benim gönlümdeki bu kart) mi MSI X370 mi?
GÜNCELLENDİ!

Daha önce istediğim anakartlarda kullanıcıların yaşadıkları sıkıntıdan dolayı mecburiyetten biraz daha üst anakart almaya karar verdim. X470'li modelleri tercih edeceğim ama üç tane kart var ama benim gözüme takılanlar Asus ve Gigabyte. MSI aklımda yoktu ama forumda çok tavsiye edildiğini gördüm. Soğutucu blokları ve çift PCI EX. destediğinden dolayı Gigabyte biraz daha önde benim için? Kullananların düşünceleri okumak isterim.

Gigabyte X470 Aorus
GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING AMD Soket AM4 Ryzen DDR4 3200MHz(OC) Anakart - Vatan Bilgisayar

Asus Prime X470-Pro
ASUS PRIME X470-PRO AMD X470 AM4 Ryzen DDR4 3466MHz(OC) USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar

MSI X470 Gaming Pro
MSI X470 GAMING PRO AMD Socket AM4 DDR4 Ryzen USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı