RTX 5070 R7 7800x3D sisteme RAM önerisi

Jarvısx16

Centipat
Daha fazla  
5070 ekran kartlı ve Ryzen 7 7800x3D işlemcili bir sistem dizdim ama bir RAM'ler kaldı. Piyasa felaket bir şekilde uçmuş ne yapacağımı şaşırdım, 2x16 GB alacaktım normalde ama 16k 20k civarlarında. Şimdilik sadece 1x16 GB alsam sıkıntı yaşar mıyım PC de?

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 ekran kartlı ve Ryzen 7 7800x3D işlemcili bir sistem dizdim ama bir RAM'ler kaldı. Piyasa felaket bir şekilde uçmuş ne yapacağımı şaşırdım, 2x16 GB alacaktım normalde ama 16k 20k civarlarında. Şimdilik sadece 1x16 GB alsam sıkıntı yaşar mıyım PC de?
Sıkıntı olmaz, bu fiyatlarda normal bir durum. Zaten X3D işlemci kullandığın için tek kanal ile çift kanal RAM kullanımı arasında performans farkı neredeyse olmaz (Normalde çok fark oluyor).
6000MHz CL30 güzel değerlerdir DDR5 için bu RAM'i önerebilirim.

Hocam bence almışken taksitle vb bir kerede alın bitirin. Uzun vadede RAM fiyatları ucuzlayacak gibi durmuyor. NVIDIA bile artık ekran kartı üreticilerine sadece GPU verecekmiş. Çok ciddi sıkıntı var ve bence fiyatlar daha da artacak. 5600MHz yeter ise CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHZ C36 AMD Siyah Ram

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sizce bu fiyatlara şu an alınır mı?
Biraz yüksek tabi fiyatlar ama önerdiğim RAM fiyat performans açısından iyi. İlerde bi 16 da alabilirsiniz ama şu anlık bu yeterli gelir diye düşünüyorum. Sonra mı alsam ucuzlar mı derseniz hiç sanmıyorum hatta ocakta zamlar biner gibi.

Hocam bence almışken taksitle vb bir kerede alın bitirin. Uzun vadede RAM fiyatları ucuzlayacak gibi durmuyor. NVIDIA bile artık ekran kartı üreticilerine sadece GPU verecekmiş. Çok cidid sıkıntı var ve bence fiyatlar daha da artacak. 5600MHz yeter ise CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHZ C36 AMD Siyah Ram

Sağ olun hocam şimdi alıyorum Patriot olanı.

Biraz yüksek tabii fiyatlar ama önerdiğim RAM fiyat performans açısından iyi. İleride bir 16 da alabilirsiniz ama şu anlık bu yeterli gelir diye düşünüyorum. Sonra mı alsam ucuzlar mı derseniz hiç sanmıyorum hatta ocakta zamlar biner gibi.

32 GB alacağım hocam şimdi doğru diyosunuz inmeyecek gibi bu gidişle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı