RX 580 aşırı ısınma

Wanzeru

Kilopat
Daha fazla  
XFX RX 580 8 GB modelindeki ekran kartım kasanın yanındaki cam panel açık şekilde, boşta 47-48 derece, oyun oynarken ise 88-89 derece civarında oluyor. 88 derecede dahi ekran kartımın sadece tek fanı dönüyor. Ekran kartını soğutmak için ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

88 derecede iki fan birden dönmesi lazım. Termal macunu sürdünüz mü? Undervolt yapabilirsiniz ben ısınma sorununu undervolt yaparak çözdüm.

88 derecede dahi ekran kartımın sadece tek fanı dönüyor.

Benim de ilk olarak kartımın sağ fanı dönmüyordu. 85 derecelere kadar çıktığı olmuştu. Buradan yardım alıp MSI Afterburner'dan Fan Speed'i en sona çekmiştim. Dönüp dönmediğinden emin olmak için yaptım ve hiç dönmedi. Servise yolladım ve sorun düzeldi. Isınma sorunun en büyük nedeni bence ekran kartınızın bir fanının arızalı olması olabilir. MSI Afterburner'dan Fan Speed'i en sona çekin hala dönmüyorsa servise yollayın.

Kanka fanları %80'de çalıştırıyorum 60'ı geçmiyor. XFX RX 580 8 GB versiyonu.
Kasanın hava sirkülasyonuna göre değişir. Yine de %80 fan hızında 60 derece iyi bir değer değil. %50 çalıştırsan 70-75 dereceyi görür. Sapphire Pulse RX 570 ile %50 fan hızında oyun içinde 55-60 dereceyi geçmiyor bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…