RX 580 BIOS sürümü değişmiş ekran kartı

Ne kadara aldınız acaba bu kartı ? Keşke deneyerek alsaydın.
Hocam denedim zaten. Ancak ben BIOS sürümünün değişmiş olma ihtimalini hiç düşünmedim, daha önce de ekran kartı çekirdek hızının dalgalı çalışması durumuyla karşılaşmadım. Bundan dolayı oldu. Aldığım arkadaşın da pek bir şeyden haberi yok.

Hocam denedim zaten. Ancak ben BIOS sürümünün değişmiş olma ihtimalini hiç düşünmedim, daha önce de ekran kartı çekirdek hızının dalgalı çalışması durumuyla karşılaşmadım. Bundan dolayı oldu. Aldığım arkadaşın da pek bir şeyden haberi yok.

Olan olmuş artık furmark ile test et 5-10 dakika kadar sorun yoksa ısınma yoksa kullan gitsin. Ama benim aklıma gelmedi de değil mining yapmış olabilirler kart ile. Kolay kolay normal kullanıcı insan bios değiştirmez.

Olan olmuş artık furmark ile test et 5-10 dakika kadar sorun yoksa ısınma yoksa kullan gitsin. Ama benim aklıma gelmedi de değil mining yapmış olabilirler kart ile. Kolay kolay normal kullanıcı insan bios değiştirmez.
Daha kart elime ulaşmadı bekliyorum. Isınma da 78 dereceleri buluyor. Kartın üçüncü fanı arızalı. Ben o sebeple yollamıştım bunlar çıktı sonra. Arkadaşa da söyledim bakalım neler olacak.

Daha kart elime ulaşmadı bekliyorum. Isınma da 78 dereceleri buluyor. Kartın üçüncü fanı arızalı. Ben o sebeple yollamıştım bunlar çıktı sonra. Arkadaşa da söyledim bakalım neler olacak.

Bence geri verin ben olsam kullanmazdım. Fan arızalı kartta ısınma sorunu var bios sürümü de değiştirilmiş. Kesin mining yapmışlar yada yapacaklardı beceremediler. Kuzenim yaptı diye bir şey yok. Geri verin kesinlikle.

Zamanında mining yapmış biri olarak, modlu BIOS kullanmanın tek sebebi, daha az elektrik tüketimi ile daha fazla verim almaktır. Eğer çok üst limitlerde ve bilinçsizce yapılırsa kartın ömründen ömür gitmektedir. Bilinçli ve çok üst limitlere kadar zorlamadan yapıldığında (kendi adıma) bir zararını görmedim.
Sizin durumunuza gelecek olursak, ilk olarak modlu BIOS durumundan haberdar edilmediniz, yani adam sizi kandırmış. İkinci olarak kart garanti dışı kalmış ve bence en önemlisi de hangi şartlarda nasıl bir modlu BIOS ile kullanıldı? Yerinizde olsam iade ederdim.

Sonuçta almış bulundum kartı. İade almaması hak değil tabi ancak almak da zorunda değil. İade vermek için çabalayacağım tabi. Adamın pek bir şeyden haberi olmadığını şuradan tahmin ediyorum, ben adamın evine kadar gittim, evinde test ettim.

Sonuçta almış bulundum kartı. İade almaması hak değil tabi ancak almak da zorunda değil. İade vermek için çabalayacağım tabi. Adamın pek bir şeyden haberi olmadığını şuradan tahmin ediyorum, ben adamın evine kadar gittim, evinde test ettim.

Valla hocam kimseye güvenme herkesi kendin gibi de görme derim. Ben olsam mesela bu kartı ben almış olsam sonradan bu şekilde bios değişmiş garantisi uçmuş olduğunu görsem kesinlikle geri veririm ya kolay yoldan yada iyi yoldan. Sonuçta para veriyorum. Modlu bios'u sadece mining yapan kartın anasını ağlatan kişiler yapıyor.

Alırken garantisi bitti diye almıştım. Faturası da yoktu. Belki de bu işlemlerden geçtiğini bildiği için garantisi yok dedi bilemiyorum ancak durum öyle olsa bile iade alması gerekir. Kart bir gelsin hele, iş ciddiye biner.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı