RX 580 boşta 48-50 derece

qRenko

Hectopat
Merhabalar, yeni bir ekran kartı aldım. Kendisi Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB. Yeni aldığım için fan ayarlarını yapmadım, sadece Radeon yazılımında birkaç ayarıyla oynadım ve boşta 48-52 derece arasında. Belli bir fan ayarı yapmam gerekir mi yoksa bu sıcaklık değerlerinde iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen hava sirkülasyonu bakımından kötü bir kasaya sahipsiniz. Bu yüzden bu sıcaklıklar anormal değil. Önemli olan ekran kartı fanları çalışırken yani yükteki sıcaklıklar nasıl

Merhabalar, yeni bir ekran kartı aldım. Kendisi Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB. Yeni aldığım için fan ayarlarını yapmadım, sadece Radeon yazılımında birkaç ayarıyla oynadım ve boşta 48-52 derece arasında. Belli bir fan ayarı yapmam gerekir mi yoksa bu sıcaklık değerlerinde iyi midir?

Kasanızın modeli nedir? Ekstradan fan taktınız mı? Bir de ikinci el mi aldınız yoksa sıfır mı? Eğer ikinci el aldıysanız kaç yıl kullanıldı ve önceki sahibi hiç termal macun değiştirdi mi?

Peki benim ekran kartın neden 27-32 derece arası? Boştaki ekran kartı sıcaklığı yüksek. MSI Afterburner’dan mı alıyorsunuz bu sıcaklıkları?
Basit bir örnek vermek gerekirse, LOL oynarken ben bu sıcaklıkları alıyorum. Adam boştayken alıyor
Burda önemli olan arkadaşın ve sizin kasanızın hava sirkülasyonu. Demekki daha iyi bir hava sirkülasyonuna sahipsiniz çok da karışık ve zor değil aslında :)

2013 yılından kalma hava sirkülasyonu çok kötü olan kasa kullanmaktayım ekran kartım ise GTX 1050. NVIDIA denetim masasından güç uyarlama "yüksek performans" modunda iken boşta 42-50 derece alıyordum evet belki risk teşkil eden bir değer değil ama yine de boşta bu ısıya varmaması gerek normal şartlarda. Sonrasında modu "optimum güç" moduna aldığımda ise değerlerim 30 derece düştü. Kasamda 5 liralık egzoz fanı dışında herhangi bir fan yok, yan kapağı açık bir şekilde kullanıyorum. AMD tarafında güç ayarları nasıldır bilmiyorum ama söylediğim kısımları araştırın.

Peki benim ekran kartın neden 27-32 derece arası? Boştaki ekran kartı sıcaklığı yüksek. MSI Afterburner’dan mı alıyorsunuz bu sıcaklıkları?
Basit bir örnek vermek gerekirse, LoL oynarken ben bu sıcaklıkları alıyorum. Adam boştayken alıyor.

MSI Afterburner'ı yeni duyuyorum orada herhangi bir ayar yapmadım henüz.

Kasanızın modeli nedir? Ekstradan fan taktınız mı? Bir de ikinci el mi aldınız yoksa sıfır mı? Eğer ikinci el aldıysanız kaç yıl kullanıldı ve önceki sahibi hiç termal macun değiştirdi mi?

Sharkoon RGB Flow, stok fanları var sadece, ekran kartı sıfır alalı 1 haftayı geçmemiştir.

1607783510957.png

Radeon yazılımında ayarlar ise böyle.
Genelde varsayılan fan ayarları iyidir. Asıl ölçüt yükteki sıcaklıklar. Oyunlarda ölçüp öyle bilgi verin hocam.

Oyun testi yapmadım fakat boşta iken bu kadar derece veren oyunda da fazla derece vereceği belli değil mi? Boşta neden bu kadar fazla dereceye çıkıyor anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı