RX 580 boşta 78 derece

Daha fazla  
Selamlar herkese. Öncelikle sistem özelliklerimi yazayım.
i5-6600K 3.5GHz
MSI Z170A PRO.
16 GB RAM(biri HyperX 2133 MHz biri hi Level 2133MHz)
Sapphire RX 580 Nitro+ 4 GB ekran kartı.
Dark N10 kasa.
Aerocool 600W PSU.

AMD 20.11.2 driveri kurulu, kurmadan önce DDU ile önceki driverı temizleyip yenisini kurdum. Ayrıca oyun oynarken kasmalara, siyah ekranlara sıklıkla maruz kalıyorum ekran kartı fan hızı %100 iken bile 75 derecenin altına düşmüyor boşta. Fahrenheit ile ölçmedim eminim. Bir süre kartı bilgisayardan çıkarıp 30dk bekledim soğumasını tekrar taktım ama yine de hızla yükselmeye başladı. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?

Hangi programdan bakdınız? Kasanın ön fanları tersmi takılı?
MSI Afterburner üzerinden baktım, hala 78 derecenin altına inmiyor. Termal macun kontrolü yapmadım. Kronik bir problem olabilir mi?
Bende 7 senelik çıktığı gibi alınmış sağlam R7 265 var o bile maksimum 85'i görüyor. Boşta 56 derece. Bu iş ekran kartının kaç senelik olduğuyla ilgili değil gibi. Görev yöneticisi > performans'tan ekran kartı kullanımına bakar mısın?
Kullanım normalde %2 ama ekran kartı da sıcak çıkardığımda dokunmuştum.
Macunu yenilemeyi deneyebilirsin. Kasa hava akışından dolayı olacağını sanmıyorum bu kadar. Formatta atabilirsin. Virüs falan olabilir eğer silemezsen.
yeni format attım ama macun baya temizlenmedi, en azından bi 7-8 derece faydasını görür müyüm?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı